06 de desembre 2009

CiU denuncia que el Tripartit acumula una desinversió a les Terres de l’Ebre des del 2004 de 321,8 milions d’euros


Oriol Pujol afirma que tot i que el Govern ha doblat el seu pressupost en 7 anys, el pes de la inversió en aquestes comarques s’ha reduït del 4,8% el 2003 al 3,8% el 2010


El Portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, ha denunciat avui que el Tripartit acumula una desinversió a les Terres de l’Ebre des del 2004 de 312,8 milions d’euros. Així ho ha manifestat en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest matí a Tortosa on Pujol ha estat acompanyat dels diputats de CiU a les Terres de l’Ebre, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, i de l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.


Pujol ha detallat que “tot i que el Govern de la Generalitat ha doblat el seu pressupost en 7 anys” (17.000 milions d’euros el 2003 a 39.000 milions d’euros el 2010), “el pes de la inversió per a les comarques de les Terres de l’Ebre s’ha reduït del 4,8% el 2003 al 3,8% el 2010”. “Doblant el pressupost, la inversió pública ha disminuït”, ha criticat.


Per a Oriol Pujol aquestes xifres són una mostra del desequilibri territorial que hi ha en els pressupostos de la Generalitat des del 2004 i que any rere any s’ha anat incrementant. En aquest sentit, ha denunciat que “l’àrea metropolitana de Barcelona s’endú el 68% de la inversió en detriment d’altres zones de Catalunya, com és el cas del Camp de Tarragona”. Per al Portaveu de CiU “aquest desequilibri és producte de l’imaginari de país que té el Tripartit, articulant un país que té un cap molt gran, que és l’àrea de metropolitana, i després hi ha la resta”.


En aquest sentit, també ha volgut detallar que “gran part de la inversió pública per a l’àrea metropolitana de Barcelona va destinada al gran forat negre de la L9, per culpa de la mala gestió i el malbaratament del Tripartit”.


Per últim, Oriol Pujol ha fet una valoració global dels pressupostos per al 2010 i ha afirmat que es basen en unes previsions econòmiques poc creïbles, no serveixen per fer front a la crisi, amb un endeutament insostenible, es constata el mal acord de finançament subscrit entre el Tripartit i Zapatero, la inversió es redueix, no són uns pressupostos socials i no permeten impulsar un nou model productiu.


Per la seva banda, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, han exposat que CiU ha presentat esmenes sobre les Terres de l’Ebre al pressupost per tal de millorar-los. En aquest sentit, han lamentat que any rere any CiU ha de presentar les mateixes esmenes perquè el Govern Tripartit no actua: la gratuïtat del peatge de l’Ametlla de Mar a Ulldecona, l’eix de l’Ebre, servei d’aigua, gas i electricitat per als polígons industrials, l’estació de l’Aldea o l’anella viària del Delta...