09 de març 2007

El Tripartit II no té cap culpa


Aquest tí­tol de l'article és una part del que es podria dir de la primera compareixença feta pel Conseller d'agricultura en seu parlamentària. Durant el Tripartit I hi ha moltes afirmacions, denegacions de subvencions, jubilacions anticipades i noves incorporacions, que els culpables de tot aquell desgavell eren els de Convergència i Unió que havien gastat tots els diners del departament.

En aquell temps era l'excusa fàcil i que hi havia una part de la gent que podia arribar a creure aquelles afirmacions. Ara en l'època del Tripartit II, ja no val a dir que la culpa de tot és de CIU entre d'altres coses, perquè CiU ja fa quatre anys que no és al Govern de la Generalitat, ara la culpa la ésl de les polí­tiques europees que no donen ni donaran els mateixos diners que fins ara. Bona excusa...... Tripartit I culpa de CIU, Tripartit II culpa de Brussel·les..., vostès mateixos en poden fer les valoracions oportunes.......



No es tracta de buscar culpables, del que es tracta és de buscar solucions i DINERS, el govern Tripartit II no es creu el món rural, del Tripartit I més val no parlar-ne..... Ara sortiran en grans declaracions, dient que fan no sé quants regadius, que treballen per la fusió de Cooperatives i que aposten com mai per la gent que viu al camp, grans declaracions i cap fet en concret. Sols faltaria que damunt no fessin el que tenen obligació de fer, continuar amb les polí­tiques de regadiu engegades pels governs de CiU, continuar amb els projectes de fusió de cooperatives arrancades als governs de CiU i si no és així­ com és que a tot el món rural de Catalunya guanya CiU per majoria?.


Aquest Tripartit II porta el mateix segell que el primer, l'aposta estratègica no passa per les polí­tiques agràries, no aposten per la gent que viu al món rural, no hi aposten perquè al món rural hi viu poca gent, no hi aposten perquè els vots són molt menys que els de la ciutat, no hi ha aposta perquè els diners que hi puguin posar no els hi rendeixen igual que a la gran ciutat. Culpable i més culpables però ni un sol reconeixement de que el departament no ho fa tot bé. Culpa d'èpoques passades i culpa dels d'Europa, i la pregunta és la següent mentrestant el pagès què? El camp català què? el món rural què? Oblidat..... i no fem gaire soroll per si de cas ..........


Xavier Pallarès

Ebrediputat

EL GOVERN, UN ORGANIGRAMA PER AL CIUTADÀ??




Els amics d'Acord per Alcanar, a través del FIL DIRECTE, ens han fet notar que el Departament de Benestar Social ja no es diu així, és ara d'Acció Social i Ciutadania, també ens fan notar, junt amb els tècnics del grup al Parlament, que certes ajudes a la gent gran ja no depenen d'aquest departament, depenen del de Governació. No tindria més importància, ja que les preguntes abans d'enregistrar-se les revisem; però comentem amb els amics canareus el per què d'aquests canvis, com pot ser? Existint un Departament d'acció Social i CIUTADANIA, al temps trobem una Secretaria d'Acció Ciutadana i una direcció general d'Acció Cívica, adscrites al Departament de Governació. Obeeix això a una millor racionalitat per al ciutadà?. Evident, NO. Tots sabem que com el cas d'habitatge aquests canvis, que costen calés, són conseqüència del repartiment de quotes entre el galimaties de sigles del tripartit. Lo curios del cas d'ACCIÓ CIUTADANA, és que les quotes són dintre del mateix partit i n'hi ha qui diu, i natros confirmem, que el fet que governació tingui acció ciutadana, cívica i comunitària, és a major glòria del Sr. Puigcercós, que així pot anar i venir pels pobles, a Alcanar amb la seva repartidora. En fi que prometre no fa pobre, i els equilibris no són només entre partits, també són dintre dels partits: Que si Carod , si Puigcercós, si cels , si protagonismes. La pobra consellera d'Acció social i Ciutadania, no és que compti molt en aquest repartiment, clar. I LA CIUTADANIA?? Doncs que voleu que us digue... natros creiem que un govern és deu tot ell a la Ciutadania, i que repartir aquest concepte en departaments, secretaries i direccions generals retrata a qui ho fa. En fi que l'important tendria que ser l'esplai, la gent d'Alcanar i no quin conseller ve a fer de Mister Marshall. No trobeu?