07 d’agost 2007

LA CULPA ÉS DEL CHA CHA CHAT.



“Juro o prometo, per la meva consciència i honor”, que tenia prevista aquesta entrada per reivindicar el paper de CIU en torn a les infraestructures. Era fàcil preveure que finalment, els blocs, els politics , els comentaristes del PSC i restes de l’anomenada esquerra, culparien a CIU del mal del món. “Lo dimoni sempre és lo dimoni".



Estem tots tan avesats, que no fem cas, ja sabem que en política, la nostàlgia o la crítica del passat sol ser sintoma d’un frustrat present. Qui té present i projectes de futur no sol perdre el temps amb el passat , ni per mal ni per bé.

Afirmo. “Si CIU governés els problemes es resoldrien millor”. Afirmo. “En pocs mesos de govern de CIU , tornariem a recuperar l’autoestima i parlariem de futur en lloc de lamentar el pressent i manipular el passat”. “A las pruebas me remito”.
Mai m'ha agradat “l’autobombo” ni el treure pit, però quan tan reiterativament se’ns vol desqualificar miro per la finestra i em sento orgullós del que hem fet, del que fem, del que sóm.
Miro i veig : 1981 metge, els consultoris locals eren un desastre, el meu a l’Ampolla no tenia aigua potable. Les competències eren de l’estat. Al 83 es va crear l’ICS, entre el 83 i el 90 es crea la xarxa hospitalària d’utilització publica(XUHP) , s’inicia las reforma de l’atenció primària . 1990 la Llei d’Ordenacio Sanitària de Catalunya, model sanitari Català. Del 90 al 2003. Un model exemplar , referent a tota Europa. Hospitals, Centres d’atenció primària.



Miro i veig: Al meu poble: Sortida d’autopista A-7, inversió més de 1700 milions (del moment) més de 1 kilo per habitant. Port de l’Ampolla , ampliació i millora tan prompte la Generalitat va tenir competències. Clavegueres. depuradora, ponts del tren, escoles, guarderia , casal etc etc. No ho faré llarg , em sento orgullós de l’ajuntament, de la meva gent i de CIU. Quin alcalde em pot donar lliçons? N'hi ha però són de CIU.


Fins als finals del 80 principis dels 90 no es transfereixen les competències en matèria de transport. El PSOE , discuteix finançament i inversions. Després el PP també.



Tot i això a les Terres de l’Ebre s’obre l’Eix de l’Ebre. L’autovia Tortosa- Aldea és un fet. En la meva etapa de delegat es concreta la segona fase de l’Autovia , millorant-se l’enllaç amb Campredó. 11 anys, ens diuen. Sí, cert, però no fem trampa, les grans infraestructures tenen llargs temps de realització (la línea 9 del metro 18 anys . El 4art cinturo batrà records, l’AVE.... el tercer carril, Tarragona etc). La segona fase es concretà en poc temps, es superen problemes tècnics ràpidament. Caldrà un dia fer un repàs de qui i perquè ficaven pals a les rodes , quin era el paper de l’ajuntament socialista de Tortosa. S’inicia el polígon Catalunya sud. Tram Garcia Ascó. Estació Mercaderies, invertim al casc antic amb les delegacions, Palau Abaria, compra dels Locals a Cambra de comerç per tal de facilitar inversió de la nova seu; 23 mil milions liquidats en un any, podria afeixi un llarg etc. Quin Delegat em pot donar lliçons,(en infraestructures) n'hi ha.....però són de CIU.



Orgull, sí orgull, al Parlament la consellera Geli ens recordava que els consultoris locals no estaven informatitzats, les escoles sí. Orgull, sí orgull: Ni aigua teniem, ni consultoris i ara ens reclamen ordinadors. Tinc la sensació que hi ha qui ens reclamava llum abans d’inventar-se la electricitat. Però tinc una seguretat: Comparem, dia a dia , poble a poble, delegació per delegació, actiu per actiu, alcalde per alcalde, inversió per inversió. Comparem.Per això 23 anys, per això tornarem.



Fem, tenim projectes; ens responsabilitzem del futur, sóm de CIU: El que no es fa bé a l’Ampolla, és culpa meva.



A Catalunya la culpa és del CHA , CHA , i dels CHAT,s.