10 de març 2009

QUI GUANYA LES ELECCIONS BASQUES?

Fins fa pocs anys qui tenia més escons a un Parlament, era qui havia guanyat les eleccions. Això sembla ser que sigui el més normal que passi a un País, qui guanya governa. Ara amb les eleccions Basques i Catalanes, sembla ser que qui perd, sigui dit d’un altra manera qui obté menys vots i menys Diputats al parlament, és qui finalment governa.

Aquesta cançó a Catalunya ja la coneixem, del que es tracta és de fer veure que qui perd ha guanyat i a base de repetir-ho molts cops que la gent dubti fins hi tot de qui ha guanyat les eleccions.

Jo vaig tenir el goig d’assistir al míting final de campanya del PNB, la veritat que l’ambient que s’hi respirava era de certa tranquil·litat per guanyar les eleccions, però certa temor de qui podia perdre, finalment es sentís guanyador.

De tots els missatges que va llançar Ibarretxe, em va impressionar quan ell textualment va dir “ es pot explicar millor, es pot dir d’un altra manera, però en política el primer i més important que s’ha de fer és escoltar. Escoltar a la gent “ Aquest fet d’escoltar i treballar en base a la gent és la cosa més important de la gent que ens dediquem a la política.

El poble Basc ha parlat i ara els polítics tenen que escoltar i analitzar els resultats, des del meu humil punt de vista el que no es pot fer és no escoltar els vots dels ciutadans. A Catalunya, ja fa massa temps que no s’escolta el vot del ciutadà i després amb unes majories parlamentaries del tot legals, però èticament impresentables fa que ens trobem amb la situació actual, un desgovern total i una maca absoluta de lideratge.

Ni els Bascos, ni la majoria dels Catalans volem que les polítiques de proximitat, les polítiques del nostre País, es tinguin que dirigir amb comandament a distància des de Madrid. Tots plegats, i per damunt de tot els partits nacionalistes tenim que fer una reflexió......

Al País Basc ha guanyat el PNB, en vots i en escons i per tant sols queda felicitar als amics nacionalistes de la feina feta des de fa molts anys. A Catalunya ha guanyat i guanyarà Convergència i Unió, en vots i en escons i per tant esperem i desitgem que es respecti i per damunt de tot s’escolti la voluntat popular. Aquestos fets de qui perd governa sols passa aquí. Enlloc altre d’Europa s’atrevirien a no escoltar a la gent.

Endavant PNB i felicitats Ibarretxe.

Xavier Pallarès
Diputat