24 de gener 2010

ERC.. ICV.. PSC.. NO GRÀCIES!!!!


Fa pocs dies denunciava (denunciàvem) al Parlament les dificultats d’empresaris, ajuntaments, ciutadans privats o entitats públiques per poder tirar endavant qualsevol iniciativa econòmica. Hem demanat la retirada del segon Pla Territorial de les Terres de l’Ebre, per ser excessivament proteccionista, excessivament intervencionista amb el ciutadà. Les figures de protecció es multipliquen. Per canviar un cabiró, tens que demanar mil permisos


Els informes de l’ACA o mediambientals, prohibeixen de facto plans parcials, ampliacions de ports esportius, edificis... Un Ajuntament de “color polític equivocat” , té mil traves fins i tot per activitats ramaderes. Protecció i burocràcia. Competències tenen. Prohibir, prohibeixen.


Si parlem d’infraestructures estatals . D’un ATC o cementiri nuclear, llavors l’únic responsable es l’alcalde , que no pot donar premís per una caseta de tros ... però si ser “culpable” del cementiri nuclear.

La manca d’inversió pública és esgarrifosa, només cal mirar els pressupostos LIQUIDATS, tant de la Generalitat com de l’Estat. La desindustrialització de Terres de l’Ebre un fet. Ribera “ la crisi”.

Jo soc pro- nuclear, no me n'amago. Veure eurodiputats..... Ho soc i ho dic. També pro- energia eòlica. Soc partidari d’una certa “racionalitat energètica”. A l’Ebre , la discussió ve de lluny.

Lluny, d’una discussió racional en busca del consens social , es va optar per la via de la confrontació (a l’oposició). Des del govern per la de la imposició .

Prometíen una política mediambiental, energètica i d’inversions potent i especifica. Ara l’Ebre!! Dèien: Ni cabal ecològic, ni poder per determinar-lo. Es va renunciar. Ni protecció del Delta, ni inversions, ni millora a Flix, ni filtres biologics. Parc eòlic a Horta en terreny de Picasso, mina de bauxita. Abocadors. Ara ATC : Cementeri nuclear. . Déu meu , quin fracàs!!!

CiU ho hem dit: No al cementeri nuclear. No sense consens social. Ho hem votat al Parlament: Exigim i practiquem la coherència.

La responsabilitat de la política Medi Ambiental és del Govern, del conseller de Medi Ambient , del Vicepresident, del President. Del Govern!!. A L’Ebre, no només és un fracàs . És un insult. Veure als partits que governen , manifestar-se davant un pobre ajuntament és un insult!!! Però alhora, és una lliçó. Tot un Govern, alcaldes, Delegats, Herrera, Puigcercós manifestant-se, davant un petit ajuntament, és d’una impotència alliçonadora. Aquets és el govern de Catalunya.

Si volen poden. Són el Govern , els tres han volgut ser Govern. Ni volen, ni saben. L’únic que sempre han sabut és anar a manifestacions.. Obligar a la gent a basquejar-se a les manifestacions , a la confrontació.... si pot ser.... contra CIU ... millor. Déu meu, quina gent. Deu meu quin Govern . Déu meu, quin fracàs!!! Quin gran fracàs!!!