21 de febrer 2007

Sobre l'anella viària i el Pont

Els Ebrediputats hem realitzat una sèrie de preguntes, per a ser respostes oralment en comissió, sobre 2 temes tan importants a la nostra terra com són l'anella viària del Delta, i el Pont entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja.




Quin és el capteniment del Departament de Política Territorial i Obres Públiques en relació al pont del riu Ebre, entre Deltebre i Sant Jaume d'Enveja?


Quina és la previsió del Govern pel que fa al seu projecte, licitació i adjudicació?






Quin és el capteniment del Departament de Política Territorial en relació a l'anella viària del Delta de l'Ebre?


Quina és la previsió del Govern pel que fa al projecte, licitació i adjudicació del mateix?







Hem de recordar que l'Ebrediputat Francesc Sancho ja va fer una pregunta al Conseller en Comissió en referència a l'anella viària, el 17 de febrer de 2004:

L'anella viària del Delta de l'Ebre, és considerada una infraestructura prioritària per part del Departament de Política Territorial?

El Conseller Nadal llavors no es va definir, i va deixar a entendre que "ara no toca".

A veure que diuen ara.... per supost, publicarem la resposta.


En referència a infraestructures, també hem realitzat una altra pregunta per a ser resposta oralement en Comissió:





Quin és el capteniment del Departament de Política Territorial i Obres Públiques relació als acords relatius a infraestructures en el marc de l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (IDECE)?



2 experiències personals: A més tripartit, menys prestacions socials

Hem rebut algunes aportacions interessants en torn al contingut del bloc, ens han cridat però l’atenció dos cartes, millor dit un e-mail i una carta. Coincideixen en denunciar una situació que ja es va fent habitual, la pèrdua de serveis de Salut Pública, un dels pilars de tota política social.



Primer un afectat per l’anul.lació del conveni de la Generalitat amb la clínica Poal, que deixa als malalts de Paget sense servei, i als professionals de l’Institut Poal amb situació difícil. L’angoixa dels familiars i malalts es detecta a l’e-mail que ens fan arribar. Hem traduït l’inquietut en pregunta a la conselleria. Què pensen fer? No és lògic que es perdin prestacions sanitàries, mentre es predica la vocació social del tripartit. Les vocacions no es prediquen, s’exerceixen.
















L’altre exemple és sagnant, una dona s’adreça a nosaltres per comentar-nos el seu cas, quan va anar a fer-se la revisió ginecològica anual. Resulta que ara les revisions ginecològiques les fan les llevadores i consisteixen en fer citologies cada tres anys, quan abans les revisions les feien els ginecòlegs, i cada any. Per cert a les llevadores no les paguen més, en manquen. L’excusa és que la OMS recomana una citologia cada tres anys, en la prevenció del càncer d’úter, a no ser que es tingui més d’una parella, llavors la freqüència ha de ser anual o a criteri del ginecòleg. El càncer d’úter és causat pel virus del papil·loma. És l’únic càncer que té una vacuna eficaç, però aquí no es dóna. A més a més, hi ha altres càncers i patologies que son subsidiàries de prevenció. Però clar, el tripartit elimina les revisions, fa citologies, ho carrega a les llevadores, i miraculosament elimina les llistes d’espera als ginecòlegs. Això sí, si vols una revisió, no pots. Creiem que la freqüència l’ha de fixar el ginecòleg. És imprescindible procedir a la vacunació sistemàtica per evitar el càncer d’úter, cal tenir en compte que molta gent té més d’una parella, i que a més, moltes altres patologies requereixen control del ginecòleg.

Més Tripartit són menys serveis socials. Val la pena llegir les cartes, natros no ho podem explicar millor. Anunciem iniciatives, és el que podem fer.

ATENCIÓ!!!: del PSOE AL PP i de la "LOAPA" al "PALO"

En el següent enllaç podreu veure el document que ha fet el PSOE: "Manifiesto Autonómico - mayo 2007 "UN NUEVO IMPULSO A LA ESPAÑA DE LAS AUTONOMÍAS". Aquest document és, com podreu apreciar, un atac frontal contra els nacionalismes i una involució autonòmica en tota regla.
En el mencionat document podem veure perles com aquesta, a la pàgina 6: "la idea de España que proponemos no es un nuevo modelo de Estado sino ahondar en las propias raíces del Estado Autonómico español. Así frente a la exclusiva visión bilateral de los nacionalistas y el giro recentralizador del PP, el PSOE ofrece un desarrollo armónico del Estado Autonómico desde los principios de la lealtad institucional y cohesión territorial". O sigui, el típic CAFE PARA TODOS !. Com pot ser que s'omplin la boca parlant de bilateralitat, quan el que practiquen a l'hora de la veritat és la dilució de les autonomies!.
Aquest text és realment un trencament del pacte de l'Estatut, ja que pretén aturar el procés d'autogovern del nostre país. Una aliança del PP i del PSOE per a evitar que Catalunya recuperi les seves competències. Això ho estem veien darrerament amb la tercera hora de castellà, la Llei de Dependència, i altres, on el PSOE està invaint competències estatutàries de Catalunya.
I a tot això, què diuen els d'Esquerra? S'han deixat la "C" de Catalunya en algún lloc mentres pactaven amb els socialistes? A Sant de què han renunciat, o quins pactes han fet per a permetre això? Res... callen, o parlen, però no fan res. Submissos als socialistes estan permeten una nova "LOAPA", un "PALO" per als catalans.
Per cert! dintre del mateix document hi ha un apartat interessant on parlen de l'aigua (pàg. 14): "los trasvases entre cuencas sólo deben plantearse como última opción, si resultan viables en términos económicos, ambientales y sociales, y si su gestión garantiza el desarrollo adecuado de la cuenca cedente, que tiene carácter preferente en el uso de sus aguas". A l'igual que en l'Estatut d'Andalusia, aquí també han traduit simplement el que es deia en català, o sigui, que han copiat el que justament deia el CPIDE, que si no hi ha aigua no hi ha transvasaments, i que s'ha de garantir primer aigua per al Delta abans que portar-la a altres llocs, assegurant en tot moment el futur mediambiental, econòmic i social de les nostres terres. Què diuen d'això els d'Esquerra (sense Republicana de Catalunya)? Finalment estan d'acord amb el que deia el CPIDE? Pactan amb els socialistes i donant-los els seu suport amb textos com el que hem llegit, podem afirmar que sí.