24 de gener 2008

SALVEU AL CONSELLER SAURA


Aquesta sembla ser la consigna, l’únic objectiu. “El que els preocupa”. Certament el tema és greu. Estem parlant de possible terrorisme islamista, deu ser tractat amb cura i responsabilitat. La resposta de conseller ahir al Parlament a pregunta de Felip Puig em va semblar una resposta barroera , mal educada , sense qualitat, ni personal, ni democràtica.

Minuts abans el conseller s’havia fet auto preguntar pel diputat del seu grup Sr. Bosch, a major glòria i amb una evident voluntat política. La minimitzacio del risc , l' autobombo van ser la tònica de la resposta. Un error polític.

La resposta a la mateixa pregunta feta per Felip Puig va ser agra, impròpia d’un conseller , negant el dret de l’oposició a controlar i criticar l’actuació de la seva conselleria . Confonen el seu paper amb lluita antiterrorista. Ell que minuts abans havia afirmat “una molt bona informació i una coordinació perfecta” amb el “ministerio”. Ell té dret a lluir-se a, a fer política, auto preguntar-se , els altres no tenen dret a criticar-lo. Coses de Saura, tarannà d' ICV.

Ridícul, un conseller desinformat i que desinforma. Hem constatat, la permanent voluntat de minimitzar el risc i la permanent desubicació de la conselleria respecte a la lluita antiterrorista.. Un conseller que no respecta el paper de control de l’oposició. Creu que criticar la seva actuació és ficar en perill la política antiterrorista. Un frívol , al que el dia següent, la realitat li desmenteix cada una de les seves paraules.

Ara el govern fa pinya. Pinya no per explicar els fets, no, ni preocupats per la possible gravetat del problema. Fan pinya per salvar Saura. És la tònica general d’aquest govern. Incapaços com són de solucionar els problemes, incapaços d’afrontar responsabilitats s’han convertit en mestres per aparcar-los, mestres en dissimular-los. Ara és tracta de salvar al conseller Saura.

Crec sincerament que l’actuació del conseller Saura és reprovable, crec que ens va faltar al respecte i que la seva frivolitat desprestigia al Govern, afecta al seu President. La frivolitat d’aquest Govern no se si augmenta el risc, el que si augmenta és la desconfiança: Exigeixo explicacions de l’actuació del conseller Saura i espero respecte com alcalde i com diputat.

El problema del Govern català no és salvar al conseller Saura, el problema és donar les màximes garanties a la gent i als pobles de Catalunya. La frivolitat no es resposta.