07 de març 2008

INDIGNACIÓ i CONDEMNA.


ETA ha tornat a matar, ha irromput en la campanya electoral amb un nou assassinat. El sentiment és d’indignació, de dolor. Un sentiment de frustració i alhora de solidaritat amb la família , amics i companys del regidor.

Teníem programat un últim míting de campanya, anirem però el suspendrem . Demanarem un minut de silenci i suspendrem el míting. Em permeto però fer una crida : Que ningú utilitzi el terror, que ningú tregui profit polític de l’atemptat. A hores d’ara em temo que ja no és així. A tots, a uns i altres demano respecte al dolor, respecte a les víctimes, respecte al dolor de la gent.

La DARRERA.



Salvador Pallarès, fa avui la darrera. No anirà al míting final a Barcelona, acabarà fent els últims mítings aquí al territori. Farem l’últim esforç i proposem la darrera reflexió.

Hem viscut una campanya on el PP ha ressuscitat un sentiment espanyol, espanyolista sense complexos. Com sempre l’espanyolisme s’alimenta del anti catalanisme.

Per l’altre cantó el PSOE ha alimentat el sentiment de por, de la por al retorn del PP. Sense deixar de jugar a un espanyolisme més difús, però no menys anti català. Dirigents socialistes s’han ventat a tot lo llarg de l’estat de no invertir, de parar les reivindicacions catalanes. L’Espanya emergent pren posicions. La opinió publica i publicada, d’ambdós cantons ideològics, coincideix en reclamar i preferir un pacte PP- PSOE, per arraconar nacions històriques i nacionalistes de nacions sense Estat. Tot arribara.

Recordo i vull recordar l’operació reformista de Miquel Roca. Ni un diputat en tota Espanya. Ells no s’equivoquen, a lo llarg de tota Espanya ni un vot per un català. Ells saben molt bé que a les urnes els seus vots diuen Espanya, mai Catalunya. Ni Un. I aquí ??

Vos imagineu a un ciutadà de la Mancha, d'Andalusia d’Extremadura o Aragó introduint paperetes amb la C de Catalunya? Aquí sí que verem paperetes, amb un fort contingut antí català. El que és més greu, mentre dirigents del PSOE es venten d’aturar a “los catalanes”, al senat la C de Catalunya es confon en una sola candidatura amb la E del PSOE. Entesa de la mà D'ERC. Tot un símbol.

Crec que a questa darrera reflexió, val la pena. Ni un vot per aquells que ens deprecien, ni un per aquells que ens enganyen, ni un per aquells que ens utilitzen. Recordem Aznar-.. Sí ... Però recordem també Maleni Alvarez i els seus aliats.

TRANSVASAMENT DEL SEGRE : UN RUMOR QUE JA ÉS UN CRIT



Ahir al míting de Tarragona es va fer publica, una seguretat, una dada insistent: Sembla ser que esta preparat un possible transvasament del Riu Segre a la conca del Llobregat. S’aprofitaria el pas de serveis de túnel del Cadí. Utilitzo el verb en present “està preparat”. No preparant-se, no: Preparat. Farem preguntes al Parlament. Com ja varem denunciar, s’ha parlat en diverses ocasions de la venda d’aigües del Segarra Garriges.

La detracció d’aigües del Segre és la solució més perjudicial per l’Ebre català. Les aigües de Segre milloren la qualitat de l’aigua que arriba de l’ Aragó i aporten cabal al riu. Els prejudicis serien pel Riu i el Delta i les compensacions, com passa amb el pous de Tarragona per altres territoris.

Sembla ser que s’espera a un panorama polític i electoral net i clar, per tirar endavant.

Ahir es va denunciar al míting de Tarragona. Avís per navegants: Els perills poden venir, venent del nord i d’allí on la por no guarda la vinya. El cinisme i la demagògia en el tema de l’aigua no té límits.