13 de juny 2007

EBREDIPUTATS UN BLOC OBERT.




Tenim vocació parlamentària, sóm un bloc obert. Com podeu veure, tots els bolcs ebrencs tenen link, enllaç al nostre, sense distinció d’ideologies. No eliminem cap anònim. Per no mentir, comptats i no per criteri polític. La dinàmica parlamentària va lligada a la paraula i al debat. Tothom té la seva raó, les seves raons o creu tenir-les.

Ens agraden i no és la primera vegada que ho diem, comentaris com els de Manel Zaera, que planteja una reflexió interessant, en torn a la legalitat, l’ètica i la capacitat de fer més d’una feina en casos d'incompatibilitat de càrrecs.
Discussió que en el fons il·lustra els per-quès d'incompatibilitats i/o inelegibilitat. Compatibilitzar càrrec de Delegat i alcalde segons experiència pròpia, depèn més de la naturalesa del càrrec que del temps, puc dir que no només no és incompatible, és enriquidor en les dues direccions. Són incompatibles les retribucions, per tant no ho és qui no cobra, ni mai ha cobrat retribució d'alcalde. És una opinió? O un fet?

L’Idece és un organisme de planificació del territori i aquí poder esta la clau, la seva direcció entra en contradicció entre diversos municipis i diverses visions, i es pot trobar fet tot un programa electoral, i a més ratificat i avaluat, no així els delegats de Govern que no planifiquen: Executen i per delegació.

L’IDECE es una entitat autònoma de competència territorial limitada. Això és un fet, no una opinió. La llei diu que els directors són inelegibles. La tenim publicada aquí al bloc. I ens ho diu la Junta electoral de zona (En catellano por cierto) . Diu: “En relación a la consulta planteada por la Secretaria del Ayuntamiento de El Perelló, esta JEZ, en sesión celebrada en el dia de la fecha ha acordado informarle en el sentido de que el articulo 6 de la LOREG establece que los Directores de entidades autónomas de competencia territorial limitada son inelegibles pero habiendo precluido este trámite electoral solo, procederia en su caso, deducir la incompatibilidad con el cargo de concejal.....” Per tant, com ja hem dit es salva per que el termini de reclamació només era de tres dies. Res a dir, o en tot cas ja dirà qui toqui, on toqui. I si és al contrari, ho acatarem.

És tan clar que, insistim, mai més un Director/a tornarà a presentar-se a unes eleccions locals a Terres de l’Ebre sense dimitir abans. És la Llei. Les preguntes serien: Per què ho diu la llei?. És ètic, saltar-se la llei, i fer com si no, gràcies a una qüestió de terminis?

Un càrrec del Govern que aspira a governar un poble pot al·legar ignorància? Pot conculcar la llei electoral?.

Un anònim ens diu : “No sé, no sé però em sona d’algun delegat de govern de fa no massa anys que a la vegada era ancalde de l’Ampolla , però la memòria és tan voluble i el PHN és tan lluny.. i el pacte Pujol-PP arqueologia que per a que tenim de recordar.(Anònim)” va en la direcció de la resposta socialista: “Sancho més”. En sí és una confessió , accepten que és inelegible i volen justificar-ho, el problema és que si hi ha alguna cosa clara és que els delegats territorials del govern són elegibles en les eleccions locals, i no així quan parlem del Parlament o del Congrés. Aquí al bloc hem publicat jurisprudència on deixa clar que els Delegats territorials són elegibles, no així els antics governadors civils, els “Delegados del Govierno” I Sancho era Delegat Territorial del govern de la Generalitat, per això va tenir que dimitir per presentar-se com diputat i no al poble. És a dir, va complir la llei.(Veure documents publicats amb article Genoveva Margalef), Són la llei, no una opinió, vulguer confondre "Delegado de Govierno" antic governador civil, actual "Subdelegado", amb el Delegat de la Generalitat és o desconeixement o mala fe. Estem acostumats.

Tornem a dir-ho, no seriem alcaldes ni ho voldriem ser sense guanyar les eleccions dels nostres pobles no fem ni volem que ens facin trampa. Reivindiquem la memòria, els cabals i les peles que ens prometien, i signem....