17 d’octubre 2007

PEATGES II: FER EL "PAPERINA"







A les 12h 30’ hem convocat roda de premsa a Tortosa, al local de CDC. Pep Rull, el portaveu de CiU a la comissió de PTOP ha volgut participar i dir la seva en aquesta compareixença a Terres de l’Ebre.

Abans de començar hem comentat els fets i hem coincidit en una apreciació: Ridícul i presa de pel.

Anem a pams, com veureu el 19 de juliol vàrem presentar una proposta de resolució per tal de garantir la gratuïtat del peatge Aldea – Ampolla, mentre duressin les obres de la variant de l’Aldea, en los mateixos termes que ja està establert a Salou i Tarragona.

Al temps proposàvem a debat en el Ple de Política General: “Eliminar el pagament per als usuaris de les autopistes que realitzin transits de naturalesa intracomarcal, mentre no existeixi una autovia alternativa lliure de pagament” Concretament al Montsià (Ulldecona) i al Baix Ebre(Ametlla). Ens la varen votar en contra, sí , sí ERC PSC ICV, van dir no.

Quedava, però, viva la proposta de gratuïtat de l'Aldea – Ampolla. Quan la proposta entra a la mesa de la comissió, nervis. Tots coneixeu, les manifestacions, les declaracions i finalment la filtració a la premsa de l’eliminació del peatge. Al Parlament, les nostres impressions eren altres. Finalment els desmentits i els pas enrere, en definitiva, el ridícul.

“Que no mos facin fer el paperina”, és una frase que aquí tots sabem el que vol dir. Ho hem dit a la roda de premsa. No es pot fer el ridícul.

Els governs, governen amb el DOGC, amb acords al Parlament, no treien alcaldes i gent al carrer, no amb filtracions de directors o delegats. GOVERNAR ÉS DECIDIR i assumir responsabilitats. Fer el ridícul i prendre el pel a la gent, com deia el president Tarradellas, és l’últim que es deu fer en política.

Els únics i absoluts responsables de pagar o eliminar el peatge, de les inversions, dels pressupostos són els tres partits del Govern, els tres, com volen demanar-nos que ens manifestéssim als alcaldes o als ciutadans, els mateixos què ens voten en contra al Parlament? Els què governen??. No es pot estar a missa i repicant. Mantindrem la proposta i en farem de noves. Poden votar a favor o en contra, podem mantenir el peatge, però per deu que no ens facin fer el paperina. Ja el fan prou ells.