22 de març 2008

MAPA EÒLIC.


Alguns predicadors de frontera, líders locals pagats a preu de diputat, a toc de consigna repeteixen aquest dies una paraula: Irresponsabilitat, volen desqualificar així la consulta d’Horta de San Joan , a l’alcalde que l’ha convocat i a la força política on milita.

Certament la irresponsabilitat ha estat, és i serà una de les senyes d’identitat de més d’una força política en temes energètics. Van atiar a tota Terra Alta i a tota Catalunya un NO permanent, contra tot el que fes el govern de CIU. Mentre, deien defensar les energies netes s’oposaven a TOTS i cadascun dels possibles parcs eòlics. Varen boicotejar, sí, sí boicotejar tots els intens de consensuar un mapa eòlic que introduís seny, racionalitat, responsabilitat i realisme a l’ubicació d’energies netes. Com el temps ha demostrat, no els preocupaven ni les energies, ni l’aigua, ni el paisatge. No els preocupava ni Horta, ni Terra Alta, ni Terres de l’Ebre. Volien desgastar als Governs de CIU. Si alguna cosa els hem de reconèixer es perseverança, avui volen el mateix.

Quasi 5 anys després que els agitadors de perills inventats estiguin al govern, gràcies a la seva brillant i permanent labor, Catalunya és a la cua de producció d’energies netes i líder de consum d’energies brutes. Felicitats.

Sóm partidaris de l’energia eòlica i ho sóm en concret. Preferim oblidar quines eren les impresentables actituds per tal de evitar un Mapa Eòlic acordat. Sabem, i defensem la necessitat de produir energia neta, també sabem de la necessitat de racionalitzar la seva ubicació. SÍ als Parcs eòlics, sí a la producció suficient d’energia eòlica, però amb algunes contades i emblemàtiques excepcions.

La responsabilitat de planificar deuria ser i és del govern, irresponsablement no l’exerceix. Són els nostres alcaldes i CIU qui com a partit de govern i amb un fort sentit de país acaba assumint las responsabilitat de dibuixar a la pràctica un mapa eòlic d’acord amb les necessitats de Catalunya, que respecti les peculiaritats del territori i la voluntat de la seva gent. Ho demostra la renuncia en el seu dia d’Arnes i ara la consulta d’Horta. Ho demostra que als nostres programes electorals s’expliques on volíem i contemplàvem un parc , on no, i on ens comprometíem a una consulta. Ho complirem. Ara hi ha qui diu que a Horta han manipulat la pregunta. Ho diuen els mestres de preguntar, recordeu l’Otan d’entrada no?? O era sí???. Saben el que és un poble? Creuen que a Horta la gent no sabia i sap el que significava el sí o el no? Ens tracten de rucs??

A Horta ha guanyat el seny i el Poble, el seny de la gent, de l’alcalde i de l’equip de govern, ha perdut la voluntat de enfrontament i de gresca d’alguns pocs. Resulta curiós veure com aquells que tenien que estar més contens, estan disgustats pel resultat. És com veure protestar a l’arbit....aquell que ha guanyat el partit.

O poder volien un altre resultat??. Segur, volien el desgast de CIU i d’Àngel i això no s’ha produït. La defensa dels interessos d’Horta i de la voluntat de la gent esta garantida. Brillantment garantida, com en pocs dies es vora. Com ho està la de tots els pobles on governa CIU. Els parcs eòlics defensats en campanya electoral seran defensat institucionalment. Els rebutjats, rebutjats i els que no s’han votat demanarem que siguin explicats i votats.

Els mentiders han de ser desemmascarats, reclamem d’aquells que han jugat a l’ambigüitat, profetes del no ahir, dissimuladors del sí avui, que siguin tan coherents com CIU i els seus alcaldes, que portin al seu programa electoral si volen o no un parc eòlic i on, i sinó que s’atreveixin a fer consultes populars al seu poble... Certament irresponsabilitat a Terres de l’Ebre, a Terra Alta s’escriu com mentider, amb les sigles del tripartit.