26 de març 2007

I EL GOVERN QUÈ?? Eh?? Eh?? I Montilla què?? Eh ?? Eh??



No volíem dir res, però no podem resistir la temptació, no podem esperar i callar. Tenim un respecte cap a les institucions del nostre país, el Govern i el Parlament, que ens pot i obliga.
Hem escoltat la proposta d'ERC, de Xavi Vendrell. ERC forma part del Govern de la Generalitat, el Govern de... Catalunya. ERC va investir President a José Montilla (President de.. Catalunya). Aquesta setmana hi ha un Ple del Parlament... de Catalunya, per debatre en torn a l’Estatut... de Catalunya. Obvietats, cert. Tant cert i obvi, que sembla que s’oblidi.

Quan ERC fa la proposta que fa, deu ser perquè el Govern del que forma part no té resposta als reptes del país, el President a qui van investir no té la seva confiança. Jo no crec, no puc creure que una proposta d’aquet calat no respongui a anàlisis acurats i a preocupacions profundes. Si la fan abans del Ple del Parlament, també deu respondre a la valoració que en fan de les propostes i resolucions, que fa pocs dies, deien havien acordat i blindat el Govern per al Ple .

ERC no creu en el tripartit, no té confiança amb el President Montilla, no creu que les tres forces que configuren el tripartit, puguin donar respostes convincents al Ple. Doncs si no fóra així, no s’entendria la proposta: Mai s’havia expressat més clarament la desconfiança amb un Govern, un President i les forces que li donen suport, mai.

CiU sóm a l’oposició, conscients de ser el partit que va guanyar les eleccions, però a l’oposició, en posició de liderar el Govern de la Generalitat, però a l’oposició. Per respecte a les institucions, creiem que el Govern i més concretament el President de la Generalitat deu clarificar si l’anàlisi d'ERC és correcte, deu deixar clar si té un Pla B, si aquet Pla compta amb la confiança dels seus socis de Govern i amb una majoria estable al Parlament. La pilota està als seus peus, és el President. Si no és així, plantejar quines són les possibles alternatives de Govern i parlamentàries. I si no té res a dir, dir-ho, prendrem nota.

Si el PSC i el president Montilla no tenen resposta a la desconfiança i desafiament d’ERC, perquè són presoners del PSOE, tindrem de demanar a ERC que presenti les seves inquietuds i propostes al Ple del Parlament. Que clarifiqui fins on arriba la seva proposta, que avali la seva coherència a Madrid al Congrés i front el PSOE, per exemple amb la llei per poder convocar referèndums. Perquè res està escrit i tot és possible, demanem serietat, respecte a les institucions i coherència.

No podem, no volem pensar que la proposta no s’hagi fet seriosament, no podem pensar que es retiri a la primera de canvi. Tampoc podem pensar que no tindrà resposta de la Presidència, doncs la proposta de canvi de President no l’ha fet qualsevol, l’ha fet un partit del Govern, en torn a un tema central i en un moment important per Catalunya.

Que quedi clar que per nosaltres no es tracta de recuperar la Presidència, es tracta de les institucions, es tracta del Nou Estatut, es tracta del futur de Catalunya. Que ningú frivolitzi, no crec, no puc creure que ho fessin. La meva opinió, per tant és que hem d’esperar, per respecte institucional, la resposta dels grups del Govern, la veu del President i la concreció de la proposta al Parlament.

Tripartit: cada dia perdem un llençol

INVERSIONS, DERIVADES DEL PHN,ALTERNATIVES a la CONNEXIÓ CAT-ATLL

Les previsions de fons europeus que tenien que arribar a l’Ebre en concepte d’obres adscrites al PHN, aquelles que no es tenien que perdre, s’han quedat pel camí. D’un cost total de 187 milions d’euros i d’un ajut sol·licitat de 137 al final n’arribaran 42’9 .
La mala gestió ha estat reiteradament denunciada pel diputat de CiU Ramon Espadaler. A Terres de l’Ebre ja no ens ve res de nou, de fet tenim menys aigua, menys garanties i menys diners. Cal dir-ho ben clar i català mentre aigües amunt el Pacte d’Aigua d’Aragó la CHE i les hidroelèctriques, gestionen el riu com si fos de la seva propietat.
Al Delta, a la desembocadura els problemes s’eternitzen, la gestió del riu empitjora i els diners no arriben, el cabal mimin és i serà una ratlla a la paret del riu a Tortosa, totes les reivindicacions que es feien als governs de CiU, s’han oblidat. L’aigua i les competències de gestió del riu estan en mans d’Aragó i de la CHE. Ha guanyat Aragó i a perdut el Delta. Contra CiU es reivindicava millor, entre altres coses perquè ja tothom sap que la capacitat del tripartit és molt però que molt limitada, el resultats ho demostren.