07 de desembre 2007

AVORTAMENT. LÍMITS ÈTICS, RESPONSABILITATS POLÍTIQUES.



Estic escandalitzat: He estat revisant les dades que m’arriben a les mans en torn al cas de la pràctica fraudulenta d’interrupció voluntària de l’embaràs, més enllà dels límits permesos per la llei. És truculent, no estem parlant d’avortaments. Estem parlant d'alguna cosa més greu. Parlem de fetus viables, de nens a terme, com ha tipificat la justícia holandesa (evitant els nostres eufemismes) parlem de veritables “infanticidis”.

M’escandalitza però encara més la reacció de les nostres autoritats, i d'una bona part de la nostra societat. Miren, volen mirar cap una altra part. La Llei i la seva aplicació són "un forat negre", un "no voler saber", "un forat immens" de la nostra consciència. Un colador, que pel forat de “problemes psíquics”, permet la irresponsabilitat de l’avortament lliure sense límit de temps. La consellera ha decidit mirar cap un altre lloc.

Jo no. Natros no, no podem, representem una altra cosa. Èticament sóm un altra cosa, volem ser-ho. Sé, sabem que ens voldran titllar de carques, però no serem còmplices, no deixarem que una trituradora ens trituri la consciència. PROU SILENCI CULPABLE

Un país, una societat requereix uns mínims ètics estables, concertats entre tots, un respecte per la llei i unes garanties. M’escandalitza el que està passant, però encara més el silenci del Govern. Per això, he, hem anunciat que interpel·larem a la consellera Geli. Interpel·larem la consciència ètica d’aquest govern. La pregunta és: En té?

NOTA DE PREMSA:

CiU interpel·larà a la Consellera Geli davant la seva manca de reacció en torn

els problemes de primer ordre a la salut catalana

El diputat de CiU considera que la falta de control posa en crisi el model d’interrupció de l’embaràs i acusa a la Conselleria de mirar cap a un altre costat.

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Francesc Sancho, ha anunciat que la federació nacionalista realitzarà una interpel·lació a la Consellera de Salut, Marina Geli, en el proper Ple del Parlament com a conseqüència de “la manca de reacció de la Consellera en problemes de primer ordre a la salut catalana”. El diputat nacionalista feia referència als casos d’avortaments a clíniques de Barcelona. Per Sancho, “són fets suficientment greus com perquè la Consellera hagués tingut una reacció més enèrgica”.

Sancho preguntarà a la Consellera, “perquè no reacciona quan existeix un incompliment de la llei d’avortament”. El diputat de CiU considera que “està en dubte el model de llei d’interrupció d’embarassos, els mecanismes de control de la Conselleria i els límits ètics”. Per aquesta raó, “cal

que el Departament assumeixi responsabilitats i no miri cap un altre costat com ha estat fent fins ara”. I és que la Consellera “mira cap a un altra costat sense complir la seva obligació de fer respectar les garanties jurídiques, sanitàries i ètiques”.

En un altre ordre de coses, i pel que fa al contagi d’hepatitis C de tres nens a l’Hospital de la Vall d’Hebron, Sancho ha afirmat que “cal que la Conselleria es posi al capdavant del problema, realitzi una investigació i es depurin les responsabilitats pertinents”. Com ha explicat el diputat
nacionalista aquest cas “està relacionat amb la manca de personal i amb la gestió i canvis de personal”. En aquest sentit, ha volgut recordar els “diversos conflictes i denuncies fetes per sindicats en torn a la mancança de personal i les deficiències en la gestió”, com en el cas del conflicte amb diverses especialitats d’infermeria a la Vall d’Hebron.

Per aquesta raó, ha insistit en demanar que “en cap cas vulguin traslladar la responsabilitat al personal quan el que hi ha són mancances que fan que les condicions de treball siguin difícils. La consellera ha d’assumir els problemes de gestió”.

Parlament, 7 de desembre de 2007