25 de gener 2010

QUI GOVERNA CATALUNYA?


Segons una enquesta apareguda aquesta passada setmana, la meitat dels catalans no coneixen quins partits formen part del Govern de la Generalitat.

Això que sembla que no pugui ser és la realitat, una realitat a la que jo mateix també mi apunto. Avui i després de la manifestació feta al municipi d’Ascó, els dubtes es confirmen.

El sr. Puigcercós (Esquerra Republicana de Catalunya), surt encapçalant una pancarta en la que al seu costat hi és el Sr. Delegat del Govern a les Terres de l’Ebre. El sr. Puigcercós, diu que exigirà al govern un pronunciament sobre el tema d’Ascó, bé cap problema, sols cal que giri un poquet el seu cap, no cal que el giri gaire i que li pregunti al Delegat del Govern, o és que el Delegat els dies festius NO ES DELEGAT. Els senyors d’esquerra republicana són govern, els hi demanem coherència.

I amb la mateixa cara em quedo quan amb una alta dosis d’incredulitat, apareix el Conseller Saura, i diu que el Govern s'ha de pronunciar, Jo em pregunto Quin Govern?, suposo que es deu referir al govern de França, al Govern Americà o no sé a quin govern. Si es refereix al Govern català sols cal que es faci la pregunta a ell mateix i que contesti. Recordo si la memòria no em falla que ICV també forma part del Govern ,o No?????.

La sorpresa continua i escolto pels mitjans de comunicació que els Consellers del Consell Comarcal d’ERC i PSC, es tanquen a les dependencies comarcals per exigir al Govern de la Generalitat un pronunciament, bé ara si que la realitat supera la ficció. No cal tancar-se al Consell Comarcal, el que cal és exigir als companys dels respectius partits que han fet President al Sr. Montilla que faci un pronunciament.

No pot ser que dissabtes i Diumenges es vagi al darrera de la pancarta i a partir del dilluns s’asseguin a la poltrona del poder. No pot ser que fer arreglar un maset es tingui que demanar permís a l’Ajuntament, al Departament de Medi ambient, a Urbanisme..... i per fer un cementiri nuclear es vulgui carregar tota la pressió al damunt d’un Ajuntament, algú es creu que l’Alcalde i els Regidors d’Ascó, per cert molt bona gent tots ells, tenen més força que el Govern del País.

Prou enganys i prou crispació, exigim als partits que donen suport al Govern, a tot el TRIPARTIT, un pronunciament clar.

Governar vol dir prendre decisions.

Xavier Pallarès

Diputat de CIU al Parlament