09 d’abril 2007

NI CALLEM ; NI OTORGEM: ACUSEM


No em va sorprendre la notícia relacionada amb Caseres, tampoc el tractament maniàtic, vull dir mediàtic. Si he de ser sincer m’ho esperava, tristament m’ho temia.

Vaig compartir l'indignacio amb Xavi Pallarès, ho vaig lamentar pel Perís i la seva família que no s’ho mereixen. Però era inevitable, tot lamentablement... inevitable. No pels fets, no per l’ajuntament o l’Alcalde de Caseres, sí per la mala baba dels altres coneguts actors de l’afer.

El cas és com el dit, que assenyala la lluna. Caseres és el dit, qui deu ser la lluna? . El problema no és , ni pot ser el permís per una tanca a Caseres. Un preciós poble de menys de 500 habitants, al costat del riu Algars. No perdre el temps en demostrar que Caseres no és la lluna, ni Marbella és Caseres, no cal. Sí que preguntaré com és possible que algun diputat, tot i més d' un partit, ara tot un govern, i fiquin tant interès? .

Va anar qui fós, estimulat per qui fós, al fiscal i desprès d’anar mig poble a declarar, el fiscal va arxivar el cas, no contents amb això ara intervé tota una Direcció General, per reposar quina legalitat? On és la lluna?. Quin dit senyala una possible Marbella?. Perquè es fica Urbanisme amb un tema que no té cap dubte per al fiscal i que en tot cas seria un tema civil?. Què volen substituir a la justícia?. O lo que és més greu; volen corregir a la justícia quan no els és favorable?.

Per a que un país funcioni hi ha principis sagrats, el de seguretat i garantia jurídica, el d’igualtat davant la llei. El cas, torno a dir-ho seria menor, però deixa de ser-ho perquè conculca greument el segon d’aquests principis, o els dos. Com que el fiscal no els dona la raó, La UPTA, part interessada acudeix a Urbanisme (que hauria de ser imparcial). La Direcció d' Urbanisme, obeint “a l'interès general” i no atenta “ a interessos polítics”, amb la “fe dels neoconversos”, fa a Caseres allò que no fa a altres llocs, oblidant l'informe del SAM (Servei Assessorament Municipal) de la Diputació, el pronunciament del fiscal i algun informe intern d’urbanisme, favorables a l’actuació de l’Ajuntament de Caseres .

Mentre hem d’oblidar que la UPTA cobra amb càrrecs i favors polítics la seva integració a les llistes del partit del govern. Tot i això callaríem i atorgaríem si l’actuació d’urbanisme fóra la mateixa en casos iguals .

A Catalunya ja és coneix el principi de: “digueu-me contra qui actua Urbanisme i us diré de quin partit és, o no és l’alcalde del moment, al municipi afectat”. No parlarem de llicències provisionals o a precari, sense Pla parcial, mentre altres propietaris no poden construir, tot i intentar tramitar el Pla parcial. Tampoc parlaré de LLena, ni de negociacions per augmentar el sostre amb intervenció de tècnics i regidors amb interessos directes a la zona. Ni de convenis més que sospitosos. Ni de pressions per legalitzar ampliacions afectades per plans directors. Suposo que tot són llegendes....o no.

Vull assenyalar la lluna i l’assenyalo: JO ACUSO, lo important no és Caseres, és l’escandalosa actuació de la UPTA i de la Direcció General d’Urbanisme. Direcció General que coneix i consent altres casos urbanísticament més greus (el que ens ocupa no ho és) i no actua, o fins i tot actua “sensu contari” depenent del municipi. Conec un cas on sense cap vergonya diu(Urbanisme) que és interès públic regularitzar unes edificacions ja construïdes, i que formaven part d’una promoció que no s’avenia als paràmetres de la clau per a donar llicència.... Llicència declarada nul·la per sentència!!!!. ACUSO, acuso a Urbanisme de INEQUITAT, de PENÚRIA MORAL I URBANÍSTICA per no parlar de prevaricació no solsament política, sinó probablement jurídica.

Ara, governen terra i mar, aspiren a governar cel, infern i purgatori, es creuen amb tant de poder que no se n'adonen que UPTA , PSC i els seus aliats estan afermant les condicions que porten a aquell èxit que no val la pena viure, l’èxit dels que vencen però no convencen, l’èxit que tan bé descrivia Vazquez Montalban parlant de la guerra del Vietnam, aquell que porta en sí la llavor de la derrota i de l'indigència moral. D’aquí poc temps, el dit ja no farà falta que senyali la lluna, tots sabrem on estan les llunes de Marbella i ben segur que no estaran a Caseres... Al temps senyors d'urbanisme.... Per cert, esperem impacients les seves represàlies... les de la UPTA i els seus diputats xèrif, vostès i ells ja indistingibles... Aquí ens tindran, sempre a la seva disposició.