06 d’agost 2007

INFRAESTRUCTURES; TERRES DE L'EBRE.


Cada vegada que parlo o sento parlar d’infraestructures, d’acords, de retards, d’embussos. No puc evitar pensar en TTEE. Aquí ni rodalies tenim, els trens passen i no paren. Les infraestructures porten més retard que els trens.

Tant en la meva etapa de Delegat, com d’alcalde he intentat accelerar les inversions a casa nostra . La sortida de la A7 a L’Ampolla, l’autovia Tortosa, els projectes de carreteres a Terra Alta, Arnes o Batea, el polígon Catalunya Sud, l’estació de mercaderies a l’Aldea, Etc.

Cinc anys després el retard s’acumula, les xifres d’inversió a l’Ebre empitjoren, l’espera és de tren de regionals, retards acumulats, aquí ja ni protestem: el desdoblament de l’eix de L’Ebre, l’anella viària del Delta, l’Euromed, el desdoblament de la 340, els peatges, la regressió del Delta, el desplegament tecnològic etc. etc.

Si encara han de discutir de l’AVE , del Quart cinturó, de la connexió en França .... De “natros” quan se’n recordaran?.

EL MEU AMIC ; JORDI GUILLOT.


Les amistats que es forgen de jove no s’obliden mai. Vaig conèixer a Jordi Guillot, als primers anys 70 a una manifestació a les Rambles. De les dures, després ens vèiem regularment a la Facultat de Medicina, compartiem militància, amics, diversions i esperances. Ens apreciem, jo al menys l’aprecio .

Jordi, en roda de premsa insta al PSC i ERC a accelerar un acord sobre les grans infraestructures:

Amb l’objectiu de posar fi a la “greu situació” que pateixen les principals infraestructures de Catalunya, Rodalies de Renfe, aeroport, autopistes i la xarxa elèctrica,que estan provocant un “profund malestar” en la ciutadania. Jordi Guillot, secretari general de ICV, en declaracions a ACN, ha instat a ERC i PSC a accelerar el diàleg sobre les grans infraestructures, especialment el 4art cinturó i la connexió elèctrica amb França.”

Quatre anys de govern tripartit, dos pactes després, s’ha de “accelerar” el diàleg intern del govern. Coneixent a Jordi, deu patir, l’ineficacia del govern del que ICV forma part, el té que fer patir. Deu patir per haver de fer declaracions, reclamant que el govern tingui un acord sobre infraestructures. Quatre anys de govern sense acord en tema tan sensible com infraestructures fan mal .... i tan que fa mal, que ho preguntin als ciutadans, als atrapats a la AP7, als sense llum, als usuaris del tren.

En fi, tinc la sensació que als 70 ja teniem un acord. De veritat aprecio a Jordi. Lamento, però , el gran fracàs que és el tripartit.