06 d’agost 2010

COMUNICAT DELS ALCALDES D’ARNES I L’AMPOLLA, I EBREDIPUTATS, XAVIER PALLARÈS I FRANCESC SANCHO

Davant la viabilitat que ha donat el Consell de Garanties Estatutàries, en el que han votat favorablement els seus membres per unanimitat, que el dictamen aprovat en la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya és totalment estatutari, els Ebrediputats Francesc Sancho i Xavier Pallarès lamenten la manca de rigor i d’argumentació del Partit Popular. Els Ebrediputats demanen al PP que donin disculpis als aficionats de les Terres de l’Ebre pel neguit i la intranquil•litat que els han causat, per haver utilitzat les Terres de l’Ebre com a moneda de canvi, posant en perill l’aprovació de la llei que regula les nostres festes tradicionals.

Al mateix temps, reiteren la seva petició de què el Govern de la Generalitat acceleri l’aprovació de la llei dels correbous, que ja ha estat votada en Comissió per la majoria de partits, i que ha estat avalada pel Consell de Garanties Estatutàries, i que ho faci en aquesta legislatura. Aquesta aprovació pot arribar de dues formes: a través del tràmit parlamentari, o directament del Govern a través d’un decret-llei.


L’Ampolla, 05 d’agost de 2010

CiU afirma i garantitza que es continuaran fent correbous a les Terres de l’Ebre


(NOTA DE PREMSA)




Alcaldes i càrrecs electes de les Terres de l’Ebre de CiU es comprometen a garantir la continuïtat dels correbous, a l’igual que també ho ha fet el President de la federació, Artur Mas


Aquest dijous al matí ha tingut lloc a Amposta una roda de premsa d’alguns alcaldes i càrrecs electes de Convergència i Unió, per a argumentar la posició del partit respecte als correbous, i per a tranquil·litzar aquelles persones que veuen en perill els bous de les Terres de l’Ebre, assegurant que des de CiU es farà tot el possible per salvaguardar aquest espectacle, comptant a més amb el compromís del secretari general de CDC, i candidat a la presidència de la Generalitat, l’Artur Mas, el qual ha afirmat que “si la llei no és aprovada aquesta legislatura, donaré instruccions perquè sigui aprovada l’abans possible”.


L’Alcalde d’Amposta, Manel Ferré, ha remarcat que “teníem una gran ocasió de blindar els correbous a través de la proposició de llei que CiU havia plantejat, i en la qual es pretenia regular les festes tradicionals dels bous al carrer”. El mateix Ferré ha continuat afirmant que a través de la Comissió de Cultura al Parlament, es va acabar votant favorablement el dictamen, però “per una pataleta del Partit Popular de voler portar aquest dictamen al Consell de Garanties Estatutàries han aconseguit que no es pugi votar la llei, i per tant, que no s’acabi aprovant”


Al mateix temps, l’alcalde d’Amposta es lamenta pel fet de què podent obtenir seguretat jurídica per als ajuntaments amb l’aprovació de la llei dels correbous, ara continuem tenint una certa incertesa legal, i argumenta que “els consistoris som els primers interessats en què es reguli la celebració d’aquests tipus d’esdeveniments, per a poder tenir una seguretat legal, que ara no tenim”.


Per concloure la seva intervenció, Manel Ferré ha volgut destacar que “els alcaldes i càrrecs electes de CiU a les Terres de l’Ebre ens hem preocupat, ens hem mobilitzat, i hem aconseguit el suport i compromís de l’Artur Mas de garantitzar la celebració dels correbous, en les seves diverses modalitats. Tots els alcaldes de CiU donem la cara, i nosaltres som la garantia que aquesta tradició tindrà continuïtat, i que aconseguirem un marc normatiu que així ho garantitzi”.


Per la seva banda, l’Ebrediputat i Alcalde de l’Ampolla, Francesc Sancho, ha comentat que “encara hi ha possiblitats que es pugui aprovar la llei aquesta legislatura, però aquesta possibilitat passaria perquè hi hagués un nou Ple al setembre, abans d’acabra-se la legislatura, o també, que el Govern elevés el dictamen votat i aprovat al Parlament a Llei, a través d’un decret-llei”. Tot i això, remarca Sancho, “ara per ara això és potestat del President Montilla i si ell no ho fa aquesta legislatura, l’Artur Mas ja s’ha compromès a fer-ho en la següent”.


El senador i ex-alcalde d’Amposta Joan M. Roig ha volgut destacar el mal comportament del PP, que “per defensar las corridas, han utilitzat com a moneda de canvi els correbous, i això és un error molt greu”.


Per concloure Ferran Bel, Alcalde de Tortosa, ha afirmat que “si l’Artur Mas és President, els alcaldes, i els organitzadors d’aquests actes la temporada que ve tindrem cobertura legal, i a més ampliada, ja que a partir del Manual de bones pràctiques s’han introduït esmenes per a vetllar pel bon i correcte funcionament dels correbous”.

Amposta , 5 d’agost de 2010