27 d’agost 2007

El PSOE nega.... el que el PSC ni diu

Comento una notícia de “agències” , que al meu modest parer ha estat poc reflectida: El secretari general del grup socialista al Congrés, Julio Vilarubia ha negat que el PSC reclami tenir un grup propi, i sols reconeix algun comentari sense importància. El PSOE no coneix, perquè no hi ha cap pretensió del PSC de formar grup ni al Congres ni al Senat. Ho diu Vilarubia, ho recullen les Agències.

La qüestió afecta no nomes al PSC, cada vegada més PSOE. Afecta a Catalunya, a la seva capacitat de negociació com a país, Afecta al concepte de nació, al govern de la Generalitat. Té una importància vital per als socis de Govern de l’Entesa, que veuen com els socis redueixen la nació, les reivindicacions, el govern ja no a un preàmbul sinó a un àmbit que no va més enllà del riu Sènia o de la franja. Redueixen l’acord de Govern a un àmbit geogràfic que ni Catalunya avarca, doncs el PSOE, com grup majoritari i de govern a l’estat, és present i omnipresent a infraestructures, elèctriques, a aeroports, litoral, ports Rangel’s i Morlán’s, que no en són pocs.


Ningú no entén que si hi ha un Govern tripartit, una “Entesa”, no existeixi aquesta Entesa allí on s’han de defensar les inversions les infraestructures... el ser o no ser. Els somnis de llibertat.