06 d’abril 2007

JORDI PUJOL A LES TERRES DE L'EBRE


Ahir, el President Jordi Pujol va tornar a Terres de l’Ebre, un dels seus indrets preferits. Va venir per presentar les llistes de l’Ametlla de Mar i d’Alcanar. A la Cala va constatar com després de 2 legislatures de governs de coalició contra CiU, el poble havia perdut prestigi i il·lusió, ara amb CiU de nou al davant s’ha recuperat l’autoestima. Esperem molt bons resultats, no perquè hi vingués Pujol, per la bona tasca d’Andreu Martí.

A Alcanar es va viure un d’aquests dies inoblidables que dóna la política. Jordi Pujol va lamentar el sectarisme, el ridícul, la falta de convicció catalana del govern Montilla, va reclamar seriositat: Un petit país no pot fer el ridícul, no pot permetre’s ser poc seriós, Catalunya ha passat per moltes dificultats... però sempre ha estat considerada i admirada, també incompresa, moltes vegades fins i tot vilipendiada però sempre, sempre, respectada. Ara, de la ma d’un tripartit presidit per un membre de l' Executiva del PSOE, vivim episodis poc seriosos, poc edificants, front una Espanya emergent, episodis que ens desprestigien i desprestigien el món polític. Tot i això, es va mostrar optimista. Si fem el que hem de fer, si fem precisament gran política: Com a la Cala , un govern fort , amb sentiment de poble, de país, per recuperar l’autoestima.


Jordi Pujol va avalar la llista encapçalada per un “ex-Psuquero” Batiste Beltran, qui va destacar la importància de la coalició: CiU, Acord per Alcanar, Units per les Cases. Coalició que no enganya a l'elector, un acord a tres que s’anuncia abans de les eleccions. Un projecte fort per Alcanar , un projecte que contrasta amb el desgavell del “tripartit” canareu. Batiste va remarcar el concepte de seriositat, rigor i lideratge. Per ell, ex militant del PSUC, l’única oferta seriosa avui a Catalunya és CiU , digna hereva de la tradició de lluita i construcció de país que Pujol i molts vells lluitadors del PSUC representen. Un Acord per fer política amb majúscules, fugin dels sectarismes, un govern per tothom i al voltant d’un concepte de poble i de país. Alcanar ja ha guanyat.


Si tenim en compte casos com IPE( Independents Per l’Ebre ) a L’Ampolla , de molts d’independents a tot l’Ebre; és de remarcar com tot i estar a l’oposició la seriositat i el rigor de CiU , suma i atreu als sectors més dinàmics i menys oportunistes de les Terres de l’Ebre, de la Catalunya jove i dinàmica .


Al sortir de l’acte un jove que estava fent turisme, es va identificar com a “maño”, va felicitar i donar les gracies a Jordi Pujol pel que havia fet per Catalunya . “Muchas Gracias Presidente, por Catalunya y por todos” li va dir. Ara a treballar perquè aquest respecte i admiració torni a ser possible, a les Terres de l'Ebre i a tota Catalunya.



Francesc Sancho, Ebrediputat.