21 d’agost 2009

AGOST, SERVEIS SANITARIS.


Aquets dies d’agost l’activitat política disminueix, tot i que .... Déu-ni- do, la que cau. Als ajuntaments de la costa passa tot el contrari. El dia a dia porta problemes concrets, el contacte amb els veïns es multiplica. Com cada estiu els serveis i la seva qualitat són un dels temes que més preocupen als alcaldes. El serveis sanitaris són dels que més maldecaps donen. Almenys en el meu cas, deformació professional. Sempre he pensat que cal tenir molta cura, ser responsable i no caure en l’alarmisme. Crec que com alcaldes i com diputats tenim una actitud responsable, com així ens ho han reconegut. En el tema de la grip ho hem demostrat, tot i que estem preocupats i tenim els nostres dubtes i crítiques. És més important col·laborar i fer suggerències positives.

Aquesta actitud, no ens ha de fer oblidar la nostra tasca, la nostra obligació. Tant al govern com a l’oposició, tenim el deure de garantir que els serveis siguin bons. Cada any quan arriba l’estiu ens prometen que es cobriran les places necessàries per no patir una pèrdua de qualitat deguda a l’ increment de demanda que significa el turisme. Em sap mal dir-ho, però el govern no respon. Cada vegada pitjor. La única solució: doblar torns. Pèrdua de qualitat evident. Que afecta a tots els serveis. Infermeria, llevadores, metges, urgències. Etc. He de dir que aquest any la disminució de l’ocupació turística ha fet que les tensions siguin menors. Però ja des d’ara, dic que en el cas de la grip la tensió serà major, i que no n'hi ha prou en doblar torns, tot i que sé que els professionals respondran molt bé, com sempre.

Fent la nostra feina, com diputat vaig voler recordar com estaven les promeses de tenir ajudantia d’estiu als nostres pobles. He comentat les declaracions amb professionals, són ells els que m’han ratificat la crítica, i qui m’han dit, parla de la grip, sense alarmisme, però recorda que pot ser un problema, en poc temps .

Així ho faig. Vos deix amb les declaracions. Espero que siguin útils.
CiU acusa al Govern de "improvisar" ante la falta de médicos en verano

BARCELONA, 18 Ago. (EUROPA PRESS) - El diputado en el Parlament y responsable de Salud de CiU Francesc Sancho acusó hoy al Govern de "improvisar" ante la falta de médicos que cada verano sufre Catalunya, especialmente en el litoral, y de haber confiado en que el descenso del número de turistas provocado por la crisis reduciría la presión asistencial.
En declaraciones a Europa Press, criticó que, a pesar de haber menos turismo que otros años, siguen faltando sustitutos durante la temporada estival, y subrayó que la Generalitat incumplió su promesa de dotar a todos los pueblos de médicos de refuerzo.
Consideró que el problema es la "mala organización", ya que el número global de facultativos por habitante en Catalunya es de los más altos de Europa, y sin embargo, faltan médicos en la costa y en la Atención Primaria.
Sancho afirmó que el Govern se confió "a la suerte" y no quiso discutir las soluciones planteadas por los grupos de la oposición, como la remodelación de la homologación de títulos y la toma de medidas para evitar la "huída" de facultativos españoles al extranjero.

EL ICS DICE QUE "NO HAY PROBLEMAS ESPECIALES"

La directora de asuntos asistenciales del Instituto Catalán de la Salud (ICS), Montserrat Figuerola, negó que haya habido improvisación, ya que se ha programado con "mucho tiempo" el periodo de vacaciones, y subrayó que no tuvieron especiales tensiones para contratar y que hasta ahora no está habiendo especiales problemas.
En declaraciones a Europa Press, Figuerola explicó que este año optaron por continuar con el modelo de 2008, que fomentaba los refuerzos procedentes de los propios equipos a través de personal que dobla su turno.