17 de juliol 2009

A-68 per Castelló, enganys i més enganys


La veritat és que quan ha aparegut la notícia de que el ministeri de Foment ha anunciat que el futur traçat de l’A-68, que connecta Aragó amb el Mediterrani, no passarà per Catalunya no m’ha suposat cap sorpresa. No he entrat amb un estat de xoc inesperat, però sí amb una emprenyada important.


Ara els amics PSC-PSOE, comencen a donar tot tipus d’explicacions i arguments per defensar la postura indefensable del Govern. Llegint i escoltant encara ens faran creure que la decisió és bona. Una decisió que margina un cop més les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona.


Aquesta decisió ja fa temps que estava presa, no explicaré reunions privades, ni converses amb dirigents socialistes que ja anunciaven amb la boca petita que això que ha passat podia passar. Quina llàstima dels últims escenaris d’unitat d’acció, quina llàstima dels acords unànimes presos per les Cambres de Comerç del territori, quina llàstima de la unitat d’acció dels Ajuntaments, Consells Comarcals i Partits Polítics.


Ara el que toca es fer veure que aquí no passa res de res, ara el que toca per part dels entregats a Madrid és dir que aquest acord no ens va del tot malament, ara el que toca és mediàticament fer creure a la gent que desdoblarem la N-420. Ara el que toca és dir que no fem massa soroll, no sigui cosa que amb el soroll es pugui enfadar algú i no ens facin ni somiar en aquest desdoblament.


No amics, el President Montilla, no ha fet els deures, des de CIU ja fa molt temps que venim denunciant la manca de lideratge i de ganes per a que aquesta decisió fos d’un altra manera. Nosaltres reclamàvem que el President s’impliqués amb aquest projecte de País. Nosaltres exigíem que el President fes el mateix que han fet els Presidents Valencià i Aragonès.


Però tranquils companys, amb aquesta nova eina que es diu finançament ho arreglarem tot, no sabem dels diners que ens donar la “Madre Patria”, però tranquils i anem confiant amb els governs amics no sigui cosa que la gent desperti i ens tregui la confiança.


Que aquesta autovia surti al mar per Morella (Els Ports) és una pèssima noticia per al nostre territori que algú ho tindrà que explicar.


Xavier Pallarès


(article d'opinió publicat a La Veu de l'Ebre)