26 de febrer 2007

Ara és l'hora d'estar alerta. Gràcies Mossèn Ballarín, gràcies Institut d'Estudis Catalans

Simplement, ara us volem mostrar un parell de documents, un és de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), i l'altre és un gran article de Mossèn Ballarín, publicat al diari AVUI. Nosaltres no ho podriem dir millor.

DECLARACIÓ INSTITUT D'ESTUDIS CATALANS














ARTICLE DE MOSSÈN BALLARÍN, Publicat a l'AVUI.



ACORD, CONSENS = EFICÀCIA

Quan s'apropen eleccions, determinats partits, no tots; determinats alcaldes, no tots; solen prometre, fan publicitat de projectes, infraestructures reivindicades per tothom, o grans obres, i solen fer-ho com si ja estigués fet: És el seu triomf, la prova de la seva gran capacitat de gestió. Després, res de res; de lo dit, queda el record. Fum, fum, fum electoral. Repeteixen jugada de forma permanent, plans de xoc, grans promeses, sempre prop les eleccions.
Volem fer una crida a un altre estil, un Hospital, per ficar un exemple, és un projecte de més d'un municipi, una reivindicació compartida per més d'una força politíca. No hauria de ser objecte de demagògia electoral, al contrari, ha de ser un projecte consensuat, parlat i madurat entre tots els partits, i com no, entre tots els municipis afectats. L'ubicació, l'accesibilitat, el ritme, les necessitats... Amb consens, els projectes del territori és més fàcil que tinguin èxit.

Acord i consens = a eficàcia. Les nostres terres estan plenes de projectes que s'han fet per estar consensuats, no tots els consellers o alcaldes son iguals: El Nou Hospital de les Terrres de l'Ebre, una plataforma sanitaria , una ciutat de la Salut és un projecte imprescindible, per tant, com ha fet FERRAN BEL, fem una crida al consens i a la col·laboració. Tots sortirem guanyant, guanyant una infraestructura, ben situada, ben dimensionada i volguda per tots.

Invitem a llegir la resposta per escrit donada per la consellera al Parlament. Invitem a reflexionar sobre el seu contingut, publicat per ebrediputats a l'apartat NOU HOSPITAL de TORTOSA.

Nou Hospital de Tortosa


Finalment tenim la resposta de la Consellera Geli, que els Ebrediputats li vam fer al respecte a la construcció del nou Hospital de Tortosa.

Com podreu observar, hi ha grans contradiccions entre el que ha dit i diu l'Alcalde de Tortosa i la Consellera quan ve de visita per les nostres Terres, i el que surt del Parlament, o sigui el que és real, signat per la mateixa Consellera. La demagògia és "mala consellera".