13 de setembre 2007

SILENCIS QUE SÓN CRITS.


Avui en roda de premsa a Tarragona, Felip Puig, junt a Miquel Nadal, J M Pelegrí i F. Sancho, han valorat l’inici de curs polític. No reproduirem les declaracions, ja ho farà la premsa.

El que sí que volem fer aquí al bloc és comentar un detall, l’estrany silenci que fa dies que plana en torn al Transvasament de l’Ebre a Cantabria Un transvasament de 2’5 m3, una xifra equivalent al consum de CAT. Hem escoltat molts crits, fins i tot propostes de acabar amb la concessió del CAT.
Ni una paraula del Pacte d’aigua D’Aragó, dels usos i abusos aigües amunt i menys del transvasament a Cantabria: Un silenci clamorós. Només cal entrar a Google i escriure “transvasament, Cantabria” Veure les muntanyes de tinta que ha aixecat.

No ens hem amagat mai, sempre hem dit que la nostra preocupació era l’aigua que tindriem a la desembocadura i per a “natros” . El cabal ecològic a flux continuo, el regim hídric, aquesta era la nostra preocupació. Varem tenir la clau al CPIDE ara no tenim ni aigua, ni veu. El Pla de protecció del Delta aturat. Tots aquells que cridaven ara estan callats. Recordem una pintada al mur de Ferreries que deia “Cabal mínim + sediments”. Ja no hi és. Perquè?

Si no ens expliquen el seu silenci... acabarem entenent el perquè dels seus crits. Diriem moltes coses, molt grosses. Només direm: Les manipulacions polítiques passen factura als qui les permeten: Aragó i Cantabria han guanyat la guerra de l’aigua; Terres de l’Ebre , amb el Delta casa comuna de tots els no, no i no, l’ha perdut.
Entreu a Google, entreu i descobrireu un silenci vergonyós.

Sense rancúnia, però amb contundència, hem de dir que junt a bona gent, honrada, lluitadora i sincera va haver-hi molt poca vergonya manipulador,..... ara silenci, no molestem als qui manen.

Hi tornarem, ningú tindrà dret a callar-nos, esperem amb deler les respostes: el silenci actual és més eloqüent que tots els crits. Amb tanta poca vergonya no és construeixen territoris.

PROJECTE CASTOR. ENTESOS??


Joan Sabater, senador de l’Entesa, ha proposat “ situar la planta de gas al polígon Catalunya Sud”. El ministre Clos, ho troba bé: Considera, al marge del interès general, que “És un projecte de primer nivell, de incentivació econòmica per al territori”, crearà llocs de treball i “ efectes col·laterals molt positius”

Fa pocs dies veiem a membres de l’Entesa al Senat manifestar-se contra la planta prop d’Alcanar. Avui un senador de la mateixa Entesa ens proposa situar-ho prop de Campredó. El ministre del Govern avalat per l’Entesa es postula com mitjancer: Entesos?? O no Entesos??. Clos ha mostrat “ La seva disposició perquè la seva cartera faci d’intermediari entre les entitats locals i l’empresa canadenca Escal UGS i ajudar a aconseguir l’acord” Segons informa avui l’Ebredigital.

Les reaccions dels socis de l’Entesa no s’han fet esperar.
La nostra tampoc: No ens creiem ni la descoordinació, ni la innocència de la proposta . D’entrada , ja avui alguns ciutadans ens deien: “Home si ha d’anar a Campredó que es quedi a Vinaròs”.

Ho dèiem en un anterior post: Si ells volen no es farà, si es fa serà perquè voldran, n'hi ha exemples. Governen aquí i allà. En mans d’ells estè (de tots tres). Ja ho tenen clar, o a Campredó o junt a Alcanar amb petites correccions.

El govern i els grups que li donen suport són els responsables de la situació, no n'hi ha prou en desmarcar-se i anar a una manifestació. Els Governs, governen i han d'assumir responsabilitats. Si l’Entesa es presenta junta al Senat, junta ha de retre comptes. D’aquí dos mesos tornarem a veure’ls junts a les llistes, ara dissimulen. Aquesta política d'estar i no estar; de ser govern i alhora oposició, ser el policia i el manifestant, es nefasta per Terres de l’Ebre i per al país. El tres partits de govern han de donar explicacions. Són o no són Govern??.

Hi ha moltes preguntes a fer, a fer-se i a fer-los:

El projecte Castor, tenint en compte el que tarden en redactar-se, ve o no dels temps de Montilla com ministre?.

El tripartit té o no alguna opinió sobre aquest projecte i altres com el de Faió?. Aquestes són les previsions pel Catalunya Sud? Si no, quines són??.

Els membres de l’Entesa i els partits que donen suport als Governs: Es van passejar, van envair, els carrers de Móra la Nova, denunciant perills per la salut, efectes col·laterals nefastos amb un projecte de pareguda naturalesa. Pensen prendre com Govern, com diputats, com senadors, iniciatives parlamentàries, socials de pressió com les que van tenir el seu dia??

Ens tenien que caure les orelles, els efectes col·laterals eren catastròfics, les compensacions inexistents, els diputats, càrrecs i simpatitzants de CIU eren traïdors i venuts. Demanaran disculpes, almenys demanaran disculpes a la gent de Móra la Nova??.

En diriem moltes més, senzillament faran de Govern? Evitaran a la gent del territori la vergonya de què els representats del Govern es manifestin, contradictoris i impotents? Perquè, si la solució és que els que governen vagin a manifestacions; llavors, qui cony Governa? Llavors, de que cony serveix el Govern?

La culpa és de l’últim govern de debò, la culpa és de l’oposició. Com ja vàrem dir la culpa és del Cha Cha Chat . Entesos?? .