26 de setembre 2010

LA VAGA I ELS VAGUISTES!!!!







Sempre he respectat el dret de vaga. Però sempre he sabut que les motivacions per fer vaga són diverses. Manipulables. Les direccions dels Sindicats obeeixen a dinàmiques internes , a la seva pròpia “política”.

Recordo una anècdota de l’època d’estudiant de medicina. Ja acabant la carrera , estaven alguns estudiants a les escales de la Facultat, al Clínic. De prompte un vianant és va desmaiar. Un dels estudiants va començar a cridar : Un Metge , un metge!!!! Els altres es van afegir al crit. Eren estudiants de l’últim curs , però no estaven preparats per assumir la responsabilitat del metge.

Aquests dies hem vist com diputats tant d' ICV,com d’ERC anunciaven que ells anirien a la vaga. M’ha recordat als estudiants de medicina, cridant: un metge , un metge!! No són ells qui han de dir, han de proposar quina sortida ha de tenir la crisi?? No han estat els aliats del govern d’esquerres. No tenen cap responsabilitat?? El govern català, o al menys, dos socis del govern no tenen cap resposta més que anar a la vaga?? Contra qui?? I per a què?? No han estat ells els aliats de ZP?? O el vot d’investidura nomes cotitza si el dóna CiU al PP??.

Els sindicats , van ser els grans valedors de ZP. Corresponsables de les polítiques de la inconsciència, del malbaratament. Què ens proposen?? També criden Un metge!! Un metge!! Una solució!! La pregunta és: quina?? Proposen continuar amb la política de despesa i subsidi. Anar contra Europa i les seves mesures. La política que ens va portar a la llista d’espera darrera de Grècia. Busquen una medicina alternativa, criden un metge un metge perquè ni tenen solució ni la coneixen.


Crec que davant una malaltia es necessita un Metge que estudiï el cas , que diagnostiqui el problema, que intenti el tractament en la mesura que li correspongui i sobretot , sobretot, que no ens vulgui fer veure que la cosa no va amb ell , que no perdi els nervis i es posi a cridar: Un metge, un metge!!

A mi m’agradaria trobar una actitud per denunciar alhora a govern , sindicats i diputats vaguistes, tots ells corresponsables. Només se m'acut el seguir treballant amb responsabilitat per tal d’aconseguir un canvi d’actitud social , un canvi de Govern a Catalunya.