01 d’abril 2008

MOCIÓ AJUNTAMENTS SOBRE TRANSVÀS SEGRE


Us adjuntem la moció que CiU presentarà a diversos ajuntaments, com ara el divendres al Ple de l'Ampolla:


Davant l’obscurantisme, la manca de transparència i al mateix temps erràtica política del Departament de Medi Ambient, el silenci culpable del President Montilla, i les propostes i projectes del govern en torn a l’aigua, el grup de CIU presenta la següent moció.

1- Fer palés que extraure aigua del Segre és un transvasament de L’Ebre a la seva capçalera, la pitjor de les opcions quant a la qualitat de l’aigua del riu i la més lesiva per al riu i el Delta.
2- Considerar els aqüifers de l’àmbit del CAT, i més concretament els de Reus i Tarragona, com Aigua Excedent és un insult a la gent i Ajuntaments del Consorci, i més concretament a les Terres de L’Ebre tenint en compte els propis informes de l’ACA, que declaren com a deficitari l’àmbit del CAT pel que fa a les puntes d’estiu (És a dir, determinats ajuntaments no tenen aigua per cedir a l’estiu al CAT i en sobra per Barcelona). La venda d’aigua de Reus i Tarragona devalua i degrada la solidaritat de l’Ebre que es basava en un suposat dèficit hídric al parèixer inexistent.
3- Vendre l’aigua a un preu que duplica el del propi CAT i multiplica per 10 la taxa dels concessionaris cedents és una immoralitat, una burla i una il·legalitat, donat que no tenim coneixement de l’aprovació de la taxa ni els estudis econòmics que la sustenten.
4- Mostrar el rebuig i oposició total al transvasament del Segre, i més tenint en compte que es preveu la extracció de la meitat del cabal ecològic en capçalera, extracció que afecta a tot el riu fins la desembocadura i els aqüifers que el Segre alimenta.
5- Mostrar al temps la nostra solidaritat amb la ciutat de Barcelona i les conques internes de Catalunya.
6- Exigir al Govern de la Generalitat mesures per tal de garantir aigua a Barcelona i a l’àmbit del CAT i tot el territori nacional, mesures transparents consensuades amb el territori, que tinguin en compte les necessitats de Barcelona i les conques internes, però també les garanties ecològiques, les millores estructurals, les compensacions al territori i les necessitats dels rius i el Delta
7- Exigir que aquestes mesures siguin tramitades a través del Parlament de Catalunya com legítim representant de la sobirania popular.

VIDEOS QUE EXPLIQUEN MOLT

Em trobat convenient adjuntar aquests dos videos, que expliquen molt sobre la situació actual del Govern de Catalunya. Sense més preàmbuls:


MÍTING ZAPATERO A SARAGOSSA


DEBAT ZAPATERO - RAJOY: