04 de juliol 2007

JOAN RIDAO




Un breu periodístic m’informa que Joan Ridao, seguia en directe el Debat que anomenen de la nació i que afecta a les nacions. Prenia apunts. Informen que encapçalarà la llista d’ERC “a Madrid”, diuen.

Joan Ridao és un dels millors caps d’ERC. Veient i escoltant Carod, Puigcercós , Carretero, Uriels i altres preclares ments del subordinat partit, un no entén el secundari paper de Joan Ridao.... He de confessar que llegint els seus llibres amb valuoses aportacions, no s’entén el paperot que li tenen reservat. Cada vegada que a la sessió de control al Govern Ridao fa cap i mànigues per salvar el Govern i atacar sense excepció a CiU, el diputat de la trista mirada , em produeix un sentiment de trista- tendresa.

Desaprofitat , un brillant diputat desaprofitat . La pobra realitat del Govern de l’Entesa incondicional , no li deixa sortida. La manca de perspectiva d’ERC i els seus no li deixa sortida, ni discurs. Ara pren apunts d’un debat, on ERC no té paper, ni importa si el té o no. Puigcercós , Carod ja han demostrat la manca d’idees i la seva inquietud per l’ullet de ZP a CIU.

Estic segur que Joan sap molt bé que s’hi juga, quin pa s’hi gasta. El dimecres al Parlament , ben segur tornarà a atacar CIU, com de costum . Quin altra cosa pot fer??

Mentres pren apunts, esperant unes eleccions, que ningú més que ell s’atrevirà a afrontar. Té poc a perdre, ningú d’ERC les espera guanyar . Un brillant diputat, fins ara prou desaprofitat.

EL DEBAT



Hem seguit a mitges el debat anomenat de l’estat de la nació, que afecta a les nacions, entre altres al nostra.

Escoltant Rajoy, la meva sensació immediata, la que surt del ventre, ha estat pensar “aquests fan gran ZP”. He de confessar que no tinc cap simpatia per la dreta espanyola, però la distancia em crea la il·lusió de la objectivitat. No sóc ni objectiu, ni neutral, voldria que el que em diu el ventre fos veritat...... i en part ho és. Rajoy fa gran ZP.

Però.... Zp, per molt que l’ajudin no sap fer-se gran, és limitat i està limitat. No s’entén que no faci un exercici d’ assumpció de responsabilitats en quant a la negociació amb la banda. No té ni la grandesa, ni la capacitat, ni la voluntat de desmarcar-se del pacte antiterrorista, que va excloure als nacionalistes i a la moderació que representem. No té ni la grandesa, ni la capacitat ni la voluntat de revisar la llei de partits que exclou del joc polític part de la societat basca, en contra de passos que ha fet el propi govern. És presoner no només de la retòrica de Rajoy, també dels seus propis acords i errors, perquè renuncia al tan predicat federalisme. No té ni la grandesa, ni la voluntat ni la capacitat de federalitzar- catalanitzar el PSC. Acaba presoner de tots els Montilles i tots els Montilles presoners d’ell ..... dels Guerra i dels Gonzalez i dels Ibarra i altra vegada d’ell.. etc. etc. Vol aparentar valentia quan és pusil·lànime.

Ens va fer l’ullet. Esta bé, però: Fins on ens el podem creure?? Rodalies... i Regionals!!!! A l’Ebre, ni rodalies sóm. En quines condicions??? amb quant finançament??!!! I l’aeroport?? En quines condicions, amb quant poder de decisió??

Queda clar que els únics que podem ajudar a millorar ZP, a millorar la política a Espanya sóm CIU. El podem ajudar a entendre el que vol dir moderació, quan parlem del pacte antiterrorista. El podem ajudar a entendre el paper del PNB i els altres nacionalistes del País Basc, el podem ajudar amb la llei de partits. El podem ajudar a recuperar el “seu, no nostre, concepte de Federalisme” . El podem ajudar a entendre les necessitats reals de Catalunya i desplegar el Nou Estatut. El podem ajudar a fer real l’Espanya plural. Sóm els únics que ho podem fer. El podem ajudar a aïllar els radicalismes, no només el del PP , els radicalismes. El podem ajudar a millorar l’erràtica política internacional. Només nosaltres ho podem fer. Ni ell.
Prenc nota, espero que més d'un la prengui.

EL PORT DE LES CASES d'ALCANAR, AL PARLAMENT:



El Parlament de Catalunya, a través de la comissió de PTOP, ha aprovat per unanimitat la proposta de resolució presentada pels ebrediputats i el grup de CIU referent al port de les Cases d’Alcanar.
Va ser presentada a petició dels nostres col·laboradors habituals, els amics d’Acord per Alcanar, Units per les Cases. Ens la van fer arribar a traves del fil directe, avui el Parlament avala la seva petició per unanimitat.

La proposta instava al Govern a procedir al dragat i a l’ampliació del port d’acord amb el Pla Especial del Port, la unanimitat en la votació s’ha assolit després que el grup proponent(CIU) hagi acceptat les esmenes presentades pels grups que donen suport al Govern.

La resolució finalment diu:
1-Iniciar les obres de neteja del fons marí per a restablir el calat operatiu del port , adjudicades el 30 de març de 2007.

2- Incloure en el Pla Especial del port de les Cases d’Alcanar la previsió d’ampliació del port amb les solucions tècniques necessàries per tal de millorar la funcionalitat de les infraestructures portuàries.

Una modesta aportació dels amics d’Acord per Alcanar, Units per les Cases a la millora del port. La resolució, que arriba quan ja s’ha iniciat el dragat, dinamitza el Pla Especial del port de les Cases i garantirà la seva millora en futur proper. Tot i això estarem atents per tal que es concreti lo més aviat possible el Pla i l'inici de les obres.

Gràcies i felicitats amics d’Alcanar i les Cases .