26 de juny 2007

TERRES DE L'EBRE UN TERRITORI KLEENEX




Els Ebrediputats, hem presentat una proposta de resolució sobre el desdoblament de la N-420, de l’EIX de l’EBRE (C12) fins el port dels Alfacs i de la C43 entre Gandesa i Benifallet. La intenció era traslladar al Parlament la proposta del Consell Econòmic i Social. Sóm conscients que el Govern Valencià ens porta la davantera i vol fer baixar la connexió de l'anomenada autovia de l’Aragó fins Vinaròs. El Govern Valencià concreta i ofereix. El nostre divaga i ajorna. Hem escoltat als líders dels partits i als representants del govern tripartit, prometre i “reivindicar”. Era molt important que el Parlament avalés la posició del Consell econòmic i Social, que es posicionés front la proposta del Govern Valencià. Han votat en contra!!!! I el que es pitjor, han presentat una esmena (la publiquem), ambigua, impresentable, se’n foten del territori a la cara. Amb absoluta impunitat, saben que fora aquest bloc, la denúncia es pararà. Pel tripartit sóm un territori kleenex, pels seus aliats també. Usar i tirar.



La resposta de CIU va ser contundent: Reproduïm del diari de sessions.
Sí . moltes gracies. No acceptarem aquestes esmenes. Si em permet, senyor president- i em sembla que pot ser interessant per al conjunt de diputats............................llegiré la literalitat de l’esmena que ens presenta el tripartit diu: El Parlament insta el Govern a:
1 Establir les mesures necessàries per tal que en els projectes que contempli la futura connexió de l’autovia d’Aragó fins el corredor del Mediterrani s’aprofitin els corredors naturals entre ambdós territoris”
2- Així mateix, i en aquest àmbit, treballar per obtenir una acció concertada entre les administracions de l’Estat i la Generalitat que permeti garantir aquesta connectivitat”.
“Absolutament res. Es a dir, això és una declaració de voluntats absolutament vaporosa. A nosaltres ens agrada la intervenció de l’il·lustre Dolors Lopez en el sentit que explicava coses, però es que la seva esmena no explica absolutament res., no concreta res. I vostès tenen un problema. És a dir, el problema quin és?Que, això que demanem nosaltres literalment ho han demanat els ens locals de la zona,ho ha demanat el seu Delegat del Govern- El Delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre-, ha demanat el consell econòmic i social de les Terres de l’Ebre...............Al final la gent no entén és que en un lloc es diu una cosa i en altre es faci exactament el contrari”...........
Van votar en contra tots els grups del tripartit: ERC , PSC, ICV.



Per tant València i el seu Govern tenen tots els números de guanyar la batalla , perquè al tripartit li va bé... La gent si que entén, entén que per ells Terres de l’Ebre sóm un territori Kleenex d’usar i tirar. Sóm la veu que clama al desert, ni lobby per les infraestructures, ni denúncia pública. Als pocs lectors del bloc una pregunta: Us imagineu si fós un govern de CIU qui ho fes??. Que no ens enganyen més : Aquí prediquen, allí pasturen. El PSOE té bons servidors, Terres de l’Ebre no, Catalunya tampoc.