23 de novembre 2007

BON DIA CATALUNYA, SÓN LES 8



Diu Montilla: Mas és un radical. Diu PSC: Mas perd el centre, pot trencar amb l'Espanya constitucional.

Diu PP... com PSC, PSC com PSOE, PSOE com PP

Diu Marina Llansana. Mas, bé i bo.

Diu Ridao, entre Mas i Montilla no hi ha diferència. Diu ERC , Mas es queda curt, tant que no podem pensar en pactar.

Diu algun intel·lectual: Mas l'ha clavat, la redifinició d'un nou centre. Triomfarà?

Sóm un grup d'amics que ens hem ajuntat per esmorzar. Comentem les declaracions i la conferència d'Artur Mas. Comentaris per tots els gustos, bona però prudent valoració de la conferència; desconcert per les declaracions: Normal, què vols?

Bon dia Catalunya són les 8.

Entrevistaran a ICETA.

- Un opina: Segur que contra programen a Mas.

-No home, no, es notaria massa.

  • Què t'hi jugues?

  • Res, però no m'ho crec

  • Sí , jo sí, a més faran vorer que no estava preparat. Què t'hi jugues?

  • Si passa, tu pagues i jo us voto, Fet?

  • Fet

  • Comença l'entrevista, al poc Iceta de casualitat, treu copia de la.. “conferència de Mas”

  • Diu Cuní “que conste que això no estava preparat”.

  • Esclafim a riure, com el programa d'ahir, les preguntes a Montilla, tampoc estava preparat. Montilla és un pobre “contra programa” a Mas. Riu que riu.

  • He perdut un esmorzar i ha guanyat un vot. Sempre així




VOTA... EN BLANC, VOTA... MAGDALENA AL VAREZ.

La vella Espanya, de “charanga i pandereta” ha mort, avui Espanya s’ha modernitzat, s’ha incorporat a l’Europa del benestar. Hem de reconèixer que en molts aspectes l’èxit ha superat les expectatives. Les forces polítiques catalanes podem reivindicar part d’aquest èxit, el catalanisme, més.

No podem oblidar però, que velles inèrcies, trets genètics del fet espanyol persisteixen a tota la pell de brau.

L’anticatalanisme, o lo que és el mateix, l’afirmació d’un nacionalisme espanyol que s’auto reivindica front la perifèria, contra la diversitat cultural i nacional: És la seva historia. Els Fra Bartolome de la Casas són minoria, són excepció.

Al temps, l’inercia d’una Espanya maldestra, es fa patent. L’Espanya de la subvenció, la dels drets sense deures, la del “subsidio del paro” i la picardia, la del “Vuelva usted mañana”,la del nyap a domicili, la del Pepe Gotera i Otilio; treu les urpes sempre que li deixen. La manca de responsabilitat, la prevalença de la cultura del mínim esforç, l’igualitarisme per baix, els mals resultats de l’ensenyament, el “ todo el “mundo e gûeno”, la del progre auto satisfet ha “substituït a l’Espanya Cañí, amb notables resultats.

No, no tenia raó el diputat d’ERC que va titllar a Magdalena Álvarez de senyoret andalús, és un altra tradició també mediocre i filla del mateix cultiu i cultura. El nyap de l ‘AVE ho demostra, no és un problema de traçat. El traçat és difícil, menys però que el canal de Panamà o l'Eurotúnel. La gestió però és un desastre, producte de preses polítiques, d'impunitats ideològiques, i d’un poder socialista al que no se li pon mai el sol, ni se li acaba el sòl. El sectarisme, l’augment de funcionaris, el confondre necessitats tècniques amb polítiques, l'amiguisme, la manca de transparència, la sensació d' impunitat donen Carmel i AVE. Donen Montilla + Álvarez.

La Catalunya de la feina ben feta (Els catalans de les pedres treuen pans) s’ha rendit al nou estil del L’Estat benefactor, de la marea socialista i d’esquerres, de la subvenció a canvi de vot d’obediència i silenci. La “Espanya Cañí” troba aliats amb la “Catalunya Cuní”. Bon dia Catalunya són les 8: Tots els polítics són iguals, totes les Espanyes són la mateixa, els ministres socialistes, les forces d’esquerra mai són responsables. L’impunitat com bandera, la desqualificació dels polítics com refugi.

Vella cultura, d’un país amb massa dictadures i més imperis interiors i ideològics que reals.

Votar en blanc, és votar Magdalena. L’impunitat de Magdalena Álvarez, reforça aquesta Espanya, esta Catalunya. Davant el fracàs ens proposen la indiferència, el "tots són iguals", la fi de la política i per tant la prevalença de l’Estat.Votar en blanc, és votar impunitat, es votar Magdalena Alvarez.

SI PSC=PSOE, Entesa=???

L’inefable polític conservador Sr. ICETA afirma, en una entrevista a la Vanguardia: “ Catalunya no se reafirma enfrentandose a España” , ell sap bé que és Espanya qui es reafirma enfrontant-se a Catalunya. De sempre el nacionalisme espanyol s’ha auto-afirmat front o contra la diversitat, front o contra els nacionalismes, front o contra Catalunya.

No només el PP, l’últim episodi amb Rajoy clamant a favor / contra la llengua. També el PSOE partit d’Iceta i Montilla (no ho oblidem), és defineix no tant contra però si front. Cal què parlem de l’aeroport? De la ministra Alvarez? De Guerra i el ribot? Del respecte a les decisions del Parlament?

El que més m’ha cridat l’atenció dels últims dies són les declaracions tant PSOE del PSC i les declaracions tant PSC d’ ERC.

Video - Resum conferència Artur Mas

Us adjuntem un video amb les principals reflexions que Artur Mas va exposar el dimarts 20 al Palau de Congressos, en la conferència La Casa Gran del Catalanisme. Dura poc més de 7 minuts, i val la pena mirar-lo.





També, clicant aquí, podeu llegir el discurs sencer fet per l'Artur Mas.