25 d’abril 2008

ASCÓ , "MAS MADERA"


Arribo al Parlament a les 10 , parlo amb Ramon Espadaler i Oriol Pujol, comentem la disbauxa de l’aigua , la taula de la sequera convocada per dilluns a les 18 a Pedralbes. Desprès, parlem d' Ascó .

On és el Govern? ‘ Recordes , l’actitud del president ,dels consellers i delegats? Cap problema ens era aliè . Era igual de qui fos la competència. A la mínima tots a donar la cara .

Ara després de tanta noticia , un altra. El cementiri nuclear.!"Mas madera és la guerra"!!!

PSC proposa. O, PSC respon?? Tot un enigma , tot un desafiament

Un govern que no governa , un president que parla, però no mana , uns delegats que ni creuen, ni donen la cara.. On és el govern de l’Ebre ?? S’ha renunciat al pes del territori?? Vegueria o "Vagueria” ? Aquesta és la qüestió.

En fi,reprodueixo la nota de premsa en torn a Ascó . Obscurantisme, ineficàcia , manca de respecte al Parlament i a la gent.

CiU recorda al Tripartit. el mandat del Parlament de rebutjar la ubicació d’un cementiri nuclear a Ascó

Fernàndez Teixidó denuncia l’obscurantisme del Govern respecte a les nuclears i suggereix diàleg per poder fer un balanç real de la situació de les centrals a Catalunya

El diputat del Grup Parlamentari de Convergència i Unió, Antoni Fernàndez Teixidó, ha fet avui una crida al govern Tripartit a “donar explicacions” respecte a la notícia apareguda avui en alguns mitjans de comunicació, anunciant la construcció d’un cementiri nuclear a Ascó per part d’Enresa, l’empresa pública que gestiona els residus radioactius a l’Estat.

En aquest sentit, el diputat nacionalista ha recordat al Tripartit “la seva obligació de donar compliment a la Resolució que va ser aprovada en la Comissió d’Economia, Finances i Pressupost, celebrada a la Cambra catalana, el passat 11 de març”, per la qual el Parlament mostra el seu rebuig a la possible instal·lació d’un magatzem temporal centralitzat (MTC) per a residus nuclears a les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Baix Camp i, per extensió, a tot el territori de Catalunya.

La mateixa resolució, insta el Govern a sol·licitar al Govern de l’Estat desestimar la ubicació d’aquest tipus de magatzems en el territori de Catalunya; a fer costat a la tasca de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya i a donar trasllat d’aquests acords al Senat, al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, a la Comissió Interministerial per a la selecció de l’emplaçament del magatzem temporal centralitzat i a Enresa.

És dóna la circumstància que aquesta Resolució va ser presentada per dos dels tres socis de Govern, ERC i ICV, i va ser aprovada al Parlament pels vots d’ambdós grups, juntament amb CiU.

Fernàndez Teixidó ha reclamat al Govern que “posi llum sobre aquesta notícia i aclareixi quin és el veritable abast d’aquest magatzem nuclear”. El diputat nacionalista s’ha fet ressò de “la preocupació que l’anunci d’Enresa ha provocat en el territori, perquè molts ciutadans temen que s’acabi convertint en el projecte de magatzem centralitzat que el govern de l’Estat no acaba de resoldre”.

Antoni Fernàndez Teixidó ha lamentat, que “en els darrers dies hem patit l’obscurantisme del Govern respecte als incidents que s’han produït a Ascó i això provoca ara la desconfiança i la temença dels ciutadans respecte a la nova notícia apareguda als mitjans”, i ha recordat que des de CiU es va presentar al Parlament la “petició de compareixença del Conseller Castells, perquè informi sobre aquest incident a la Central Nuclear d’Ascó”. En aquest sentit, Fernàndez Teixidó ha destacat, que “aquesta compareixença seria una bona ocasió perquè el Conseller aclarís també el tema del cementiri nuclear”.

Els nacionalistes han apuntat també la necessitat que “s’obri el diàleg i el debat al voltant de les nuclears, per tal de poder fer un balanç real de la situació de les centrals catalanes”.