02 de gener 2008

ANY NOU: VIDA NOVA?



Res nou, el sempitern desig de - Any nou; vida nova- el dia 2 de gener troba la seva fi. La realitat s’imposa .





Joan Ridao retreu a Montilla la seva complaença amb el PSOE. Com veiem res nou, vell discurs, vells tòpics (per no dir, velles mentides). La vella perversió del llenguatge: Montilla no és complaent amb el PSOE, Montilla ÉS PSOE. Qui és complaent amb el PSOE i amb Montilla : .....ÉS RIDAO i ERC .



Ara venen eleccions i els socis tenen, en velles paraules de Puigcercós, “que marcar paquet” . Ridao es vol desmarcar de PSC – PSOE; però no pot. Són els seus socis, millor dit ells (ERC) són els seus subordinats per això dissimulen que PSC i PSOE són la part i el tot de la mateixa cosa, a l'igual que el partit socialista aragonès o el basc.

Quan es vol fer veure que Montilla és sucursalista se li fa un favor interessat. Montilla era, és i serà PSOE: executiva , baró, dirigent, ministre, pur PSOE.


Llavors qui és sucursalista? Any nou, res nou . Veiem que diuen i que fan.



Sosté Puigcercós: ERC no dubtarà entre PP i PSOE perquè no jugarà mai amb el PP. I tant!!!. Com no, res nou. Els va la cadira!!!! Han perdut la possibilitat de la equidistància, allà i... aquí. Ells són la sucursal del PSC. Que ningú s’escandalitzi, només cal mirar el que fan: Es presentaran junts a les eleccions, compartiran una única candidatura. Sí, una única candidatura al Senat, un mateix destí electoral, un mateix programa i finalment una disciplina de vot que només es trenca (sense ficar en perill el cotxe oficial) quan volen “ marcar paquet”, quan venen eleccions.


Any nou, vells vicis, vells tòpics, velles mentides. Però com no, també nou any, noves esperances. Només és lliure qui no té les mans lligades, qui no és presoner d’aliances predeterminades, al Senat i o al Govern. Qui no ha venut la casa i no té que anar a lloguer. Per aconseguir fer realitat alguna de les velles o noves esperances cal mans lliures, negociació (i tant, no ho neguem) i independència de criteri, fer front als tòpics i a les fal·làcies interessades. Cal deixar molt clar que és ara quan la política i la presidència de la Generalitat està supeditada a la política espanyola, és PSOE i aliats.


Montilla és PSOE i ERC el seu aliat. Magdalena la seva candidata per Màlaga i ministra a Madrid. Per molt paquet que uns o altres marquen, aniran a les mateixes llistes al Senat espanyol..... ara i al 2014 . Encara no esta clar?