04 d’abril 2008

BALTASAR NI VE NI SE'N VA:ES QUEDA


El conseller Baltasar ha suspès la seva visita a l’Ebre. Dirigents de la Plataforma l’han qualificat de covard . Ebrediputats ja fa dies que vam qualificar de covarda la seva actitud, concretament el 26 de maig.

Un govern es pot equivocar, o pot defensar mesures en contra l’opinió d’una part del territori, el que no pot, el que no deu fer és ser incoherent, mentir i no donar la cara.

Recordo com el President Pujol va venir a l’Ebre a explicar la seva postura davant tothom, incloent alcaldes, empresaris, sindicats etc. On és Wally, perdò vull dir Montilla?

Recordem, com L’Artur Mas va venir a explicar les al·legacions al PHN a la Plataforma a l’I DECE després d’una famosa votació al Parlament. Recordem Felip Puig reunit a la seu de la Delegació i en un famós viatge a Sant Jaume, a Espadaler, junt ells sempre el Delegat. Tots , tots van donar la cara.

Un govern ha d’estar cohesionat en lo que defensa i en lo que representa. El delegat representa al govern, en lo bo i en lo dolent. És un sainet l’espectacle de conseller contra conseller , Delegat contra govern. Govern contra govern amic. La investidura que els legitima a tots com govern deu incloure un programa de govern i no només uns càrrecs que exercir.

Mentir, amagar-se, no reunir-se, no donar comptes és la vida del mal govern, és la tarja de presentació del covard.

Baltasar: No ve ni se’n va, es queda. Com Montilla. On és el President?? L’Ebre sense President. Catalunya sense govern.

Però ells es queden.

UNA MENTIDA, UNA IMMENSA MENTIDA


Sembla que semblava, era que era un mes de Novembre. Baltasar, planteja al “Ministerio de Medio Ambiente” Ministra Narbona i Director General la possibilitat de “tocar” el Segre. Sembla ser que no li van dir si, més bé no. Un compromís, un prec: No tocar-ho , amagar-ho fins després de les eleccions. Els tècnics van continuant reunint-se i treballant la proposta. La proposta tenia i té resistències dins la pròpia conselleria. Es va filtrar amb l’ànim de parar-la. Ho van saber sectors del moviment social?? Van decidir no dir res per no “interferir en les eleccions”? Finalment ho varem saber CIU, i ho varem fer públic. Ho van negar. Mentida.


Ramon Espadaler ho va preguntar al Parlament i el conseller Baltasar va mentir “oficialment”, solemnement al poble de Catalunya, o si preferiu als seus representants. Una immensa mentida.

Després van intentar dissimular-ho amb “no és un transvasà és un vas trans".
ZP, els contesta .

UN ERROR UN IMMENS ERROR.

El desgavell és immens, el Delegat del govern amenaça en dimitir, si es fa una cosa que sap que no es farà i desgasta al seu soci de govern, els vots del qual són imprescindibles per legitimar el seu lloc de govern. El socialistes callen i deixen que els socis es cremin, esperant heretar els seus vots. El Carmel, l’apagada. L’aeroport col·lapsat i no transvasat. Desacords de govern amb l’AVE , amb la MAT, amb el 4t cinturó. Baralles amb el govern amic. Què més ha de passar?? Preguntàvem fa molt poc al bloc.


Aquí ni hi ha qui mani, aquí no hi ha programa de govern. Quan els problemes són prou importants el govern desapareix. Montilla no hi és. Els consellers s’amaguen.

Per solucionar problemes complexes es necessita cohesió i coherència, i això és impossible amb un pacte com el del tripartit. És per això que cap estat o organisme seriós fa aquest tipus de pacte. Un error, un immens error. El govern, aquest govern, el pacte, aquest pacte és el problema.