13 de març 2008

AIGUA VA !!!!!


A mi no em sorprèn res, de fet tinc massa informació, he viscut episodis de tot tipus en torn a l’aigua per que ara em sorprengui cap actitud. Al Nàutic de l’Ampolla vaig estar tota una tarda amb Pasqual Maragall en presència del pintor Niebla. Només diré que mai he defensat, ni he predicat res que no formés part del consens que aquell dia es va establir, i que coincidia fil per randa amb la visió del Govern presidit pel President Pujol, del que vaig formar part. No sé si és moment d’explicar-ho. El que si sé és que ara no em correspon a mi l’explicació. Encara no. Respecto la confidencialitat i els acords.

No puc però deixar mostrar preocupació per una situació, cínica i perillosa. Fins ara, el cabal del riu, la protecció del Delta, la clau estratègica de l’aigua eren una condició de garantia, en mans del territori. Ara la proposta és més subtil i més perillosa. Es parla d’actuacions, puntuals, conjunturals i amb punts d’intervenció dispersos per apaivagar la protesta, per disfressar la proposta però sense pal·liar les conseqüències. Jacobinisme pur. La decisió en mans del govern.

Què discutieu plantats als passadissos? Què sabeu, ens pregunten??. Dons que..... Sembla eminent un possible transvasament del Segre i una futura interconnexió, si calgués. Es vol evitar la confrontació directa amb l’Ebre, dispersant els punts d’intervenció. La primera mesura, és iniciar obres a Prats i Samsó, mitjançant un bombament portar-la a la galeria de serveis del túnel del Cadi ja construïda i a traves del desguàs que ja recull i desaigua les aigües pluvials, adaptar-lo , millorar-lo per finament connectar-lo amb el Llobregat. Fàcil i amb poc cost polític.

Per què ho denunciem?? Entre altres coses perquè és un exercici de cinisme polític que implica la solució més perjudicial pel riu i el Delta, no només detrau aigua del riu, detreu l’aigua de més qualitat, la que ajuda a diluir la bruta aigua que ve d’aigües amunt. En aquest cas, com amb els pous de Tarragona els defectes i les conseqüències les patirà el riu i el Delta. Les compensacions les tindran altres. A l'Ebre, estratègicament anul·lats. Políticament enganyats. Una grandiosa victòria.

Ho denunciem per evitar-ho, conscients que només la nostra denúncia, la por al preu polític pot evitar-ho. Crida l’atenció lo sols que ens movem. Als passadissos, a la mateixa sortida de l’hemicicle, no només no ens ho negaven, quasi ho confirmaven. Els hi varem dir : No permetrem que aïlleu i menystingueu la gent de les Terres de l’Ebre. No callarem us fotrem a parir. És l’ultima barrera... Resulta que venia el llop, però portava pell de corder. Confiem en evitar-ho. En això estem