06 de febrer 2008

INFORMACIÓ D'AGÈNCIA


Segons informa EFE.

Ja hi han reaccions a les declaracions de Xavier Sabaté, no són només les de CIU, en la línea de màxima prudència reproduïm la noticia tal com la transmet efe :

ERC diu socialistes "ressuscitaran transvasament Ebre" si obtenen majoria 9-M
Tarragona, 6 feb. (EFE).-
El candidat d'ERC per Tarragona en les pròximes eleccions generals, Lluís Aragonès, ha assegurat avui que el PSC està "recuperant el discurs a favor de la interconnexió de xarxes" i ha avisat que els socialistes, si obtenen la majoria en les legislatives del 9 de març, "ressuscitaran el transvasament de l'Ebre".El candidat per Tarragona de la formació independentista basa les seves afirmacions en les declaracions del delegat de la Generalitat en el Camp de Tarragona, Xavier Sabaté, que ha assenyalat que "cal portar aigua d'on sigui i, si és de l'Ebre, no passa res".Per a Aragonès, aquestes manifestacions "suposen un punt d'inflexió en la manera d'entendre la nova cultura de l'aigua per part dels socialistes"."Fa falta preguntar-se -ha afegit el candidat independentista- quina és la veritable política hidrològica del PSC".Esquerra es mostra contrària a la interconnexió de xarxes i a portar més aigua al Camp de Tarragona i defensa que la nova cultura de l'aigua, "exigeix una major eficiència en el consum de l'aigua i una millor planificació de futur". Aragonès lamenta també que Sabaté "parli de solidaritat quan les Terres de l'Ebre han aportat l'aigua que ha fet possible el creixement industrial i turístic del Camp de Tarragona". EFE

ARTUR MAS PREGUNTA.

A la sessió de control , l’Artur Mas li retreu al president Montilla les contradiccions dintre del govern. Les declaracions del Delegat del Govern a Tarragona sobre l’aigua de l’Ebre. Ja conec reaccions d’alguns blocs, el problema per alguns d’ells (els més partidistes) no és l’aigua, ni les declaracions, el problema sóm els Convergents. Per el mateix ens deien traïdors i més. Hem estat molt prudents, tant que.... no hem opinat; nomes hem preguntat. He reproduït les declaracions i senzillament he dit: S’obre el debat, ara afegirem, “Deien ahir, feien ahir”.

L'AIGUA DE l'EBRE , l'ULTIMA DE XAVIER SABATÉ

A l'escó del Parlament, m’arriba de la mà de Carles Pellicer l’edició d’avui del diari Aquí de Reus, on surt una entrevista amb Xavier Sabaté (PSC), Delegat del Govern de la Generalitat, Ex- conseller i pes pesant del PSC al Camp de Tarragona. Ho comento un moment amb Ramon Espadaler, ho veu Joan Ridao, es sorprèn, somriu i pregunta: Ho saben a l’Ebre?? . Els ho farem saber. En això em trobo, en fer-ho saber.

Diu i sosté Sabaté (Xavier): “S’ha de portar aigua d’on sigui i si és de l’Ebre no passa res”.
Li pregunta Jordi Salvat-Tarragona- Jsalvat@aqui.cat.
Estem preparats Al Camp de Tarragona per si la sequera empitjora?
Respon Sabaté- Nosaltres sí. Sense complexos i sense ser tan prudents com els meus companys de la Conselleria de Medi Ambient penso que hem d’explicar que quan hi ha una crisis nacional- perquè estem en una crisis nacional – de qualsevol signe hem d’utilitzar els recursos com siguin.

Del riu Ebre també?
Hi ha d’haver solidaritat d’on sigui. Avui en dia és impensable que no hi hagi connexions de xarxes arreu del planeta de qualsevol tipus, ja sigui d’energia, carreteres, ferrocarrils i aigua. I no han de ser sinònim de marginació de cap territori. Si un dia el aragonesos ens tallen l’aigua de l’Ebre ens queixarem. Si diem que portarem l’aigua dels pous de Tarragona vénen els pagesos i es queixen. Crec que s’hauria de portar l’aigua d’on sigui i on produeixi menor impacte i si és aigua sobrera del Consorci d’Aigües de Tarragona no passa res. Però és la conselleria de Medi Ambient qui decideix.

Sense comentaris, he intentat ni ficar ni treure. Era el xiuxiueig d’avui al Parlament. Senzillament, per coneixement de tots. S'obre el debat.
F Sancho (Ebrediputat)