15 d’abril 2009

SENSE COMPLEXES.


Jo no seré alcalde si no guanyo les eleccions.

No, no ho seré. No ho seria baix cap concepte. No acceptaria ser alcalde si no fos el candidat més votat. Es més, respectaré i ajudaré a qualsevol candidat amb més vots.

Cosa semblant va dir Artur Mas, mai ho ha amagat. Vol que es respecti al més votat. “No seré president si no ho guanyo a les urnes” va dir. Sense complexes, amb decisió.

I complim els pactes, som gent de fiar.

Ara, aquesta posició política vol ser desacreditada per aquells que han pactat i pactat i tornat a pactar per tal de constituir majories de perdedors, legitimes. Cert. Però no més legitimes que qualsevol pacte que implica el respecte al guanyador.

Argumenten que quan es vota no és vota al president. Jurídicament és així. Però la gent vota Pujol o Gonzalez , ZP , Rajoy , Carod o Mas. Que no es respecti el vot i al guanyador crea desencís.

Escoltar argument com els que hem escoltat del Diputat Milà o de alguns dels líders socialistes desqualificant pactes que impliquen el respecte al resultat de les urnes, demostren quin es el seu concepte de pacte i de respecte democràtic. Sense complexes. Crec que és tant legítim un pacte entre guanyadors com un entre perdedors. És tant legítim i és més efectiu per els pobles i per a el país. Sense complexes.

Antifrau o frau d'oficina

Oficina Antifrau O un frau d’oficina???

La independència del poder judicial, les garanties tan formals com jurídiques. El principi de seguretat jurídica. L’estat de dret i Montesquieu.

No som ingenus, veiem com amb l’Estatut, el tribunal constitucional té una deriva política que posa en qüestió la seva independència o imparcialitat. Els casos judicials amb implicació política avalen un creixen escepticisme en torn a la independència del poder judicial. És greu.

Alhora el tripartit vol crear un organisme que autodenomina antifrau. Encara no creat, tindrà dos modificacions de la llei per adaptar-lo a les necessitats politiques dels seus creadors. Envaeix competències d’altres organismes. Com la sindicatura. Com la fiscalia. Incapaços de fer funcionar amb independència i garantia organismes independents, volen crear un organisme a la seva mida. Faré una aposta .1- canviaran la llei a la seva conveniència 2- temes com el SEM o aquells que afectin al actual govern o a Ajuntaments com Barcelona no seran ni els primers , ni els segons en la prioritat de l’organisme.

Lo dit; oficina antifrau o frau d’oficina??