14 d’abril 2008

PACTO AGUA ARAGÓN




























El 30 de març publicàvem un post amb el títol de Clamorós ridícul. Advertíem del perill d'obrir les portes a la reivindicació d'aigua del PP valencià. També ho denuncia l'apreciat blocaire Manel Zaera. Amb l'aigua l'Ebre , a l'Ebre català i al Delta ens trobem amb un doble front

Un front exterior ( Aragó i País Valencià) . Un front interior entre conca de l'Ebre i conques internes (Barcelona). La inconsciència del tripartit, aliada amb el tradicional irredentisme, el poc operatiu victimisme de l'Ebre pot portar-nos a totes les derrotes i en tots els fronts. Interior i exteriors.

El PP es prepara per reivindicar.
El PSOE aragonès ja no reivindica ja té el "Pacto del agua de ARAGÒN". Pacte que representa la primera derrota de l'Ebre català. Ells els aragonesos s'han quedat els drets , la clau , la prevalença estratègica i la gestió de l'aigua en detriment de Catalunya i del Delta.
Avui denunciem i advertim que L'Ebre català esta atrapat per una pinça perillosa, entre el PSOE i EL PP entre València i Aragó. La pinça es diu tripartit.

El que va determinar la posició del PSC en el seu dia va ser la batalla interna per la presidència del PSOE entre ZP i Bono. Maragall es va aliar amb Iglesias contra Bono i li van donar el triomf a ZP; i.. l'aigua a Aragó. Aquesta és l'historia del suposat antitransvasisme del PSC, aquesta i no altra. Aliança amb Iglesias que incloia l'aceptacio del Pacte de l'aigua d'Aragó.

Les forces polítiques dites d'esquerra a Catalunya van renunciar a l'aigua de l'Ebre a canvi d'un pacte estratègic .. contra 23 anys de CIU
El pacte que aquí publiquem diu coses tan grosses com:

Partiendo de las estimaciones de estos planes, las necesidades actuales de nuestra comunidad autonomapodemos cifrala en el volumen de 3600hm3. la realización de las obras contenidas en esta resolución van a implicar una demande suplementaria de 2100hm3.

El volumen de agua previsto en este Pacto con destino a necesidades actuales, a proyectos y a reseva estrategica, incluido en este Pacto, y el que resulte de otras regulaciones a llevar a cabo en Aragón en el marco del PHN, se entendera asignado para uso exclusivo en la Comunidad Autónoma de Aragón.


La Reseva estrategica de 3600+2100 s'entén reserva exclusiva d'Aragó.
En funció i gracies a aquest pacte, que políticament va donar la Secretaria General i després la Presidencia a ZP, la resta ( El Delta, Catalunya i altres) ens discuitim per les escurrialles. Dramàticament per les escurrialles.

La major estafa de l'història . Acuso, com testimoni de carrec.

14 d'ABRIL, Dia dels Republicans .


Sempre m’he definit com un republicà, per mi la república és més que un concepte polític; és un concepte ètic. Herència, preuada herència del meu pare. “Res - publica”, cosa pública, respecte tolerància, diàleg entre ciutadans iguals i lliures. Esperits lliures, discrepància i convicció. La mentida mata la llibertat i acaba amb la república. Homes lliures, republicans. Casi res.

D’aquí l’exigència ètica. Ineludible, sense ètica no hi ha república. Sense veritables republicans no hi ha república. O al menys, no que duri. Cosa a pensar.

Aquest dies a l’Ebre hem vist com gent que es defineixen com republicans han fet manifestos públics de dimissió, d’enfrontaments contra el govern del que formen part com partit. No s’entendria, no es pot entendre que la cosa pública es tracti amb oportunisme polític, amb mentida. La república no pot ser trossejada, maltractada, usada i tirada, No es pot amenaçar aquí, governar en contra allà i no assumir les pròpies decisions. A la República això l'hi diuen mentir. Un Delegat del Govern és govern, co - responsable de les decisions del Govern.

Les preguntes que estan en boca de molts són:

Són republicans??

El delegat, els delegats, és o són delegats del Govern?? De l’Ebre o del Segre???

En pocs dies la resposta. Avui és 14 d’abril dia dels republicans.

“LA PARTE CONTRATANTE DE LA PRIMERA PARTE”: TRENCA EL CONTRACTE.


Els tres partits signants del Compromís per l’Ebre, han trencat unilateralment el contracte. El Compromís es va signar en format de contracte, solemnement. Es va publicitar abans d’unes eleccions com “més que una promesa electoral”, com un compromís, un contracte amb la gent de les Terres de l’Ebre. Contracte renovat i actualitzat a les últimes eleccions per part de tots els signants.

Certament els contractes es poden revisar per mutu acord de les parts, respectant la voluntat de cada una de les parts contractants. Però no es poden conculcar unilateralment

Trencar un contracte unilateralment no es ni ètic, ni moral i fins i tot pot ser recusat jurídicament. Una via que podria ser explorada per la part perjudicada, enganyada i estafada. Ho suggerim i no és broma.

Els ajuntaments de l’Ebre ja hem denunciat que el CAT no ens garantitza el subministrament d’aigua de boca els mesos d’estiu.

La part política, contractant del compromís trenca el contracte i Ebrediputats denunciem el fet .

És un engany, una estafa. Una estafa que no es dissimula amb conats de dimissió, ni amb fotos d’alcaldes.

Volem ser coherents i repetirem sense cap complex el que sempre hem dit: NO sense els mecanismes de participació dels agents i la societat civil del territori; no sense invitar a participar a totes les parts (altra cosa es que s’hi renunciï) . No sense la clau del cabal i de l'aigua.. No sense el territori. No sense re-equilibri territorial . NO SENSE LA VEGUERIA .