19 de març 2008

Els Sondejos i l’Energia Eòlica


Sembla ser que algú es posa nerviós, quan des de Convergència i Unió, aplaudim i lloem l’actitud del nostre alcalde d’Horta de Sant Joan el Sr. Àngel Ferràs, que planteja i compleix en allò que va anunciar quan es va presentar per ser alcalde del seu municipi.

El Sr. Ferràs al seu programa electoral va deixar clar que si era elegit Alcalde, proposaria fer una consulta popular per conèixer quin parer en tenia el poble sobre la possible instal·lació d’un parc eòlic a la partida dels Pesells. Hi ha altres alcaldes també de CIU, que als seus programes electorals portaven de manera destacada que si eren elegits farien els seus projectes eòlics, per tant el famós referèndum ja el van fer el passat mes de Juny quan es van celebrar les eleccions municipals. Per tant, des de CIU aplaudim l’actitud i la valentia del Sr. Alcalde d’Horta de Sant Joan, i al mateix temps lloem a altres alcaldes de CIU que ja van anunciar als seus programes electorals quin seria el criteri de l’Ajuntament, si eren elegits.

Ara, des de Convergència i Unió, també donem suport a la nostra gent d’altres municipis en els que CIU està a l’oposició que es respecti la voluntat dels nostres regidors i si creuen necessari que es faci un sondeig, no sigui criticat per alcaldes que tenen majoria absoluta i acusen a CIU d’irresponsables. Pensem que en el món en que vivim, tothom té dret a dir-hi la seva, pensem que el joc democràtic, precisament permet fer aquestes consultes o sondejos, es tracta de conèixer de manera transparent i de primera mà que vol el poble.

Des de CIU no entenem que per part de sectors d’ERC i del PSC-PSOE, critiquen i vulguin impedir que el poble parli. A Convergència i Unió i a càrrecs del nostre partit, quan CIU era al Govern, se’ns va criminalitzar, se’ns va insultar i ara els que tenen la responsabilitat de governar i quan eren a l’oposició deien que farien un nou pla eòlic per Catalunya, no farien ni permetrien transvasaments, clausurarien l’abocador de Tivissa i traurien els monos de Camarles, simplement no compleixen, i el que és pitjor, volen que la gent calli i que de manera civilitzada i democràtica no puguin fer sentir la seva veu.

Des de Convergència i Unió respectem les voluntats de cada municipi però per damunt de tot, respectem a la gent que viu a cada un dels nostres municipis.

Xavier Pallarès
Ebrediputat