07 de juliol 2007

L'ALDEA ES MOBILITZA.



La N-340, ja fa anys que passa per l’Aldea ... el que passa és que ho segueix fent. Els temps ja han canviat, el trànsit ha esdevingut insoportable. Estem en temps on els governs parlen de mobilitat i fins i tot alguns governants parlen del dret a la felicitat. Ells són feliços, alguns pobles no tant.

Fa anys que reivindicàvem una ràpida solució a la variant de l’Aldea. En Temps de Raül Navarro com “Subdelegado del Govierno” a Tarragona , ja li dèiem des de la Delegació de Terres de l’Ebre que era un assumpte urgent. Ara ja és anacrònic, fa massa anys. A l’Ebre les esperes són eternes. La regressió, l’anella viària, el desdoblament de la 340, la parada de l’Euromed. ETC. ETC. Deixem-ho. Ara toca la variant de l’Aldea. L’Aldea es mobilitza i nosaltres estem amb ells.

DEBAT II PART;





Si quedava cap dubte, s’ha esvaït . Rajoy fa gran ZP . El ZP- PSOE ha guanyat el debat de la nació. PP - Rajoy es tambaleja. És una bona noticia. Tot i les seves limitacions, la seva incapacitat i falta de crèdit ZP conscient de la seva victòria al debat de la nació, pren la iniciativa i remodela el Govern. La vista ficada en les eleccions, que ara ja sabem, no s’anticiparan.

Ho senyalàvem en el nostre anterior comentari, ZP ha decebut, no té respostes: “Ojos verdes traicioneros” . No té ni la grandesa, ni la capacitat, ni la voluntat de complir amb les expectatives que genera, no té ni la voluntat de complir el que promet.

La gran arma, el gran bagatge de ZP és que ens allibera d’un PP “echado al Monte”, primer amb Aznar, ara amb un Rajoy que va de sobrat, regala els debats com el Barça regala lligues.

Hem de reconèixer que la remodelació del govern, feta per ZP li fa recuperar la iniciativa, però al temps hem de dir que no respon a les necessitats del País, més bé respon a una estratègia pre-electoral, com ho demostra la continuïtat de la ministra de Fomento i el nomenament de Carme Chacon com cap de llista de Vivenda, o ministra candidata del PSC al Congrés. ZP ha marcat l’inici de campanya, ha nomenat el seu cap de llista a Catalunya el mateixa setmana que ERC, nomenava Ridao. Tant ZP , en el debat de la nació com Ridao amb les seves primeres declaracions contra CIU, assenyalaven precisament CIU com la única força decisiva des del punt de vista dels interessos de Catalunya. Comença la cursa. Tots a la línea de sortida.

L'OMBRA DE SABATE.





ZP, com senyalem té limitacions politiques, moltes . Tot i això, té l’aval de Aznar i Rajoy, que el fan menys dolent. Té un altre handicap, molts dels seus líders territorials i locals tenen una llarga ombra, només cal veure articles a la premsa comarcal, els resultats a determinades poblacions i les fotos on es demostra que hi ha ombres molt allargades.
Mal presagi. Vencerà, però no convencerà. Lo dit CIU serà decisiva.