16 d’abril 2007

MÉS DEL MATEIX: EL GOVERN MONTILLA MENTEIX


Una altra vegada hem preguntat al govern, en torn a un dels seus anuncis, aquests que fan referència a compromisos o promeses fetes en torn a infraestructures, obres, consultoris. En aquest cas l’ampliació d'un IES a Alcanar, promès i compromès, la resposta no té pèrdua, ni deixalla. Diu així: S’ha previst la planificació (encara no esta planificat, però si publicitat) de l’ampliació de l’IES Sol de Riu, d’Alcanar, el calendari de construcció i posada en funcionament del qual no es pot concretar (la promesa sí, podem concretar qui ens va enganyar) fins a disposar de tots els elements necessaris per a la seva temporalització. (Olé).

Ara a Terres de l’Ebre ens volen fer creure que a través de partides genèriques invertiran el doble del que figura als pressupostos territorialitzats. En temps de Felipe González, un bon amic; deia “ets més fals que un duro sevillano” , “el duro ja sabem qui és” afegia , “més fals que un president Andalús” Jo sempre li deia ets massa dur. Ara ja no sé que dir. El que és clar, és que el govern Montilla menteix en Salut, multitud de Caps que deien en execució , no tenen ni projecte. Menteix en ensenyament, a Alcanar .

Com no, a l'Ebre inflen els pressupostos abans de les municipals, menteixen descaradament. Tant clar, que els hi vaig proposar una juguesca, si el que prometen es compleix, si el pressupost liquidat a final d’any, si l’obra feta i certificada, s’apropa a les xifres promeses pel Delegat del Govern de la Generalitat a través de la premsa. Jo rectificaré i posaré el meu acta a disposició del Delegat; però si fós al revés que ell, el Delegat posi el seu càrrec a la disposició de la oposició. He fet l’oferta a través de la ràdio i ara aquí, em consta que la coneix, podeu estar segurs que no l’acceptarà. Ni tan sols acceptarà una d’alternativa, que ens digui quina xifra és la que li permetria acceptar la juguesca. A final d’any, tan aviat tinguem les dades, Ebrediputats farem publica la liquidació dels pressupostos a l’Ebre, i encara que ells no acceptin la juguesca, si ens hem equivocat demanarem disculpes. Paraula d’ebrediputat.