02 d’abril 2009

COM A DINAMARCA.: QUELCOM FA OLOR


Setmana intensa: Compareixença del conseller Saura. Destitució de Sr Olmos. Ple mogudet i acabarem amb la presència d’Artur Mas a Terres de l’Ebre. El viatge el comentarem la setmana vinent, ara lo ja passat.

Tot just havia, havíem deixat enrere el tema del SEM i la destitució- dimissió del seu president!!! i de tot el consell d’administració!!! per l’escàndol de la seva gestió. Assisteixo a la compareixença del conseller Saura i em queda clar que no esta capacitat per portar Interior. No mira a la cara. Quina cosa oi? Doncs sí , crec que li manca fortalesa mental , sinceritat i valor per portar Interior. I els seus socis ho saben. Es refugia amb l’atac a CIU i pretén que dubtar o dir que ICV no pot portar Interior és antidemocràtic. La desqualificació ideològica per cosa concreta , segons ell és antidemocràtica. No respon a ni una sola pregunta. He de reconèixer-ho, les més dures d’ERC. No respon. Uns dies després a una Web humorística diuen una cosa molt seriosa. Gandhi no podria presidir l’OTAN: Per això admirem a Gandhi. O.... un ecologista radical; no podria presidir una companyia petrolífera. En fi. No era això, la crítica era per tal com ho ha fet , el fet era que Saura és la prova de la incompetència d’ICV . Demanava una alternativa i quasi li diuen els seus : Miri...alternativa? “La Tura”. Mai hagués dit que ella nomes supervisa les ordres després d’executades. Un conseller d’Interior que no va intuir la importància del desallotjament i nomes s’assabenta de les ordres a posteriori.?? Pot continuar éssent conseller?? Montilla que el va nomenar, ara no el pot destituir. La brillant idea de fer conseller d’Interior Saura destapa les mancances de Montilla . Un govern en descomposició.

Al Ple; Moció en torn a Salut , presento esmena .El tema anava dels incompliments del Pla de Salut i de les promeses fetes amb el fulletó “Mil dies invertint en salut”, del 2005, abans de les eleccions. La majoria de Caps u Hospitals que s’anunciaven "en execució" , avui encara no tenen ni projecte .El Pla de Salut presentat par la Consellera Geli i l’ex president Pasqual Margall ni s’ha complit ni és complirà. Els grups del Govern proposen com a resolució lo següent: “Instar al Govern a seguir elaborant un informe”. Els hi diem des de l’oposició . Un informe? Què no en han fet prou d'informes? Mes informés i promeses? Però que no poden explicar-ho avui que han de fer un informe?. Les respostes dels bancs del Govern no tenen ànima , són depressives ; tenen gust a conformisme i derrota. I sinó són agres , molt agres fins i tot Castells per els papers , crida i sua quan li peregunta l'amic Turull

I no diguem el meu amic Nadal , qui..... intenta treure pit i donar moral a la seva tropa , acaba insulta’n a Rull , a qui minuts abans i en “semi- privat” li havia reconegut davant meu que tenia raó. Un govern en descomposició.

Em recorda la Tortosa de Sabate. Una primera legislatura va resistir, però el “vendre fum” , les males formes , la paràlisis social configuraven un govern derrotat i en descomposició. Estic convençut que a Catalunya pot passar dins de poc temps com a Tortosa va passar, que la gent digui prou i s’apunti a una nova etapa d’il·lusió. Esta passant.

Ho varem dir després de les municipals : Aquí va néixer el tripartit , aquí va començar a morir. Esperem que dintre de poc puguem dir: Descansi en pau. De moment comença a fer pudor. Com a Dinamarca.