27 de juliol 2010

Els Ebrediputats afirmen que la Llei de Vegueries és un nyap jurídic, impossibilita la vegueria de l’Ebre i posa en perill la Delegació del Govern

(NOTA DE PREMSA)

Pallarès i Sancho afirmen que la Llei de Vegueries és un nyap jurídic, impossibilita la vegueria de l’Ebre i posa en perill la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre

Els dos diputats de la federació nacionalista lamenten que el Tripartit ha fet la llei sense consens i menyspreant el territori, i anuncien que CiU la derogarà en la propera legislatura si té una majoria suficient per fer-ho

Els diputats de CiU de les Terres de l’Ebre al Parlament de Catalunya, l’alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, i l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Sancho, han afirmat que la Llei de Vegueries aprovada avui pel Tripartit, amb els vots en contra de CiU, “és un nyap jurídic, impossibilita la vegueria de l’Ebre i posa en perill la Delegació del Govern a les Terres de l’Ebre”.

Els diputats de la federació nacionalista han lamentat que “el Tripartit ha fet aquesta llei sense consens i menyspreant el territori” i han anunciat que “CiU la derogarà en la propera legislatura si té una majoria suficient per fer-ho”.

Pallarès i Sancho han afirmat que “es tracta d’una llei que no té en compte el nou Estatut de Catalunya, ni el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que diu que l’àmbit de la vegueria ha de coincidir amb l’àmbit de la demarcació”. En aquest sentit, han advertit que “si només es creen 4 demarcacions, la llei posa en perill i en dificultats la Delegació de les Terres de l’Ebre, sense crear al temps la vegueria de l’Ebre”. Per aquest motiu, consideren que aquesta llei “és un nyap jurídic i un fracàs polític”.

Els dos diputats de CiU han exposat que “avui és un dia trist per a les Terres de l’Ebre” i han anunciat que “si tenim la majoria suficient en la propera legislatura, CiU derogarà aquesta llei i procedirem a impulsar i consensuar una nova llei que permeti la consolidació de la demarcació de l’Ebre i la definitiva creació de la Vegueria de l’Ebre”.

Dimarts, 27 de juliol de 2010

CiU alerta que el Pla Territorial de Terres de l’Ebre limita les seves aspiracions de creixement i es compromet a derogar-lo

(NOTA DE PREMSA)

CiU alerta que el Pla Territorial de Terres de l’Ebre limita les seves aspiracions de creixement i es compromet a derogar-lo


Xavier Pallarès i Francesc Sancho critiquen que “es planifiqui des de Barcelona el futur de Terres de l’Ebre” i recorden que “el pla no ha estat consensuat amb el territori”

Els Diputats de CiU, Francesc Sancho i Xavier Pallarès, han mostrat la seva decepció per l’aprovació del Pla Territorial de les Terres de l’Ebre, anunciat avui pel Govern, perquè “una vegada més es demostra que el Tripartit vol convertir les Terres de l’Ebre en un territori de protecció i sense mesures que puguin ajudar a situar la seva economia al nivell de la resta de Catalunya”. Pallarès ha advertit que aquest pla “limita les nostres aspiracions de creixement i posa en perill el nostre futur” i s’ha compromès a “derogar aquest pla territorial si fruït de les propers eleccions al Parlament de Catalunya tenim la força necessària”.

No volem un pla territorial que limita les nostres aspiracions” ha continuat Pallarès, “estem farts de tant proteccionisme i de limitar les aspiracions personals de la gent que viu a l’Ebre”. “Estem d’acord amb un creixement racional però no amb una limitació com la que recull el pla territorial” ha afegit. I és que tal com ha alertat, “la filosofia d’aquest pla implica una protecció major del sol no urbanitzable amb un creixement urbanístic molt baix” i es produeix “una discriminació dels municipis amb capacitat per a poder créixer i un seguit de municipis que hauran de mantenir el seu caràcter rural”.

Pallarès ha criticat que “es planifiqui des de Barcelona el futur de Terres de l’Ebre” i ha recordat que “el pla no ha estat consensuat amb el territori”.

Dimarts, 27 de juliol de 2010