29 de març 2007

El REI NU.


Tots coneixem la faula del rei nu. Ningú ha de ser més... o menys per raons de naixement.

Ho crec fermament, com crec que Catalunya és un país, una nació amb un esperit just i generós. Ho hem demostrat.

El poble i els seus representants tenen el dret, probablement el deure, de dir-li al rei que va nu, sense que lloc o circumstància de naixement, ni el fet de ser rei, doni cap prerrogativa.

Aquets dos dies al Parlament m’he sentit ofès i menyspreat. Hem vist al rei nu i han intentat desqualificar-nos per dir-ho.

Al ple del Parlament, quan es fa una pregunta oral, hi ha torn i temps de repregunta i de rèplica. Als debats, el mateix. El President Montilla ja ens té acostumats a llegir resposta i rèplica. És igual el que li preguntin o diguin, ell no escolta, porta la rèplica escrita. Sempre ho he considerat una manca de respecte al Parlament..... i a les formes parlamentàries.

Ara, ja no són les preguntes, al propi Ple ha llegit un curt text i li ha passat el torn al Conseller Saura. Ho considero una falta de respecte.

Li han subhastat la Presidència, li han presentat una resolució trencadora, i no ha reaccionat. No, el rei, no , el President va mal vestit i no vol que li diguin. Com sempre, a la pregunta de la sessió de control s’ha perdut i ens ha perdut el respecte. Sectarisme i males maneres per resposta.

És president amb els vots d’ERC, governa amb ERC i ens exigeix a CiU allò que no gosa demanar a ERC . CiU evita la subhasta, ell respon amb desdeny o ni respon.

El Rei va nu o si voleu el president va mal vestit. Li manca la roba del respecte al càrrec, la dignitat de la institució. Ni es respecta, ni ens respecta. És lògica la petició d’Iceta. Sap el que li manca al rei. Jo també demano respecte per el càrrec i la institució de la presidència. El President, té la paraula. Espero respecte i dignitat institucional.