06 de juliol 2007

UNIÓ DE JOVES ESCOLA D'ESTIU A L'AMPOLLA



El joves d’Unió fan al seva escola d’estiu a l’Ampolla recuperant així una vella tradició, de l’època en que Toni Castellà era un xic més jove. Ara, la tradició s’ha recuperat de la ma de la Diputada i presidenta dels joves social- cristians Titon Lailla. Està prevista la presència de Duran i Lleida, el dissabte al matí dictarà una conferencia i compareixerà davant la premsa.

L’ambient de l’escola aquesta tarda era francament alegre, com sempre. Rafel Tomàs regidor d’Unió a l’Ampolla ens manifestava la seva il·lusió en torn a l'acte, i es mostrava convençut de que els treballs i conclusions de l’escola així com la intervenció de Duran i Lleida tindran un contingut important, tenint en compte el moment polític. Sort Joves, sort Titon, sort Rafel.

ELS CELLERS DE GANDESA I EL PINELL ES MEREIXEN MILLOR TRACTE






Després que la gent elegís el celler de Gandesa com una de les meravelles de Catalunya, que els Ebrediputats presentéssim propostes de resolució al Parlament per tal que la conselleria de Cultura promogui un pla d’usos d’acord amb els socis de les cooperatives i financi la restauració dels cellers de Gandesa i el Pinell. Després de la repercussió en premsa, ens anuncien que el president Montilla prometrà, comprometrà 56 mil euros d’ajut. Si no fós, que el mitjà que ho anuncia el considero, és seriós, pensariem que és una fotesa. Val més el pressupost del viatge que l’ajut. Més el soroll que les nous. Si l’ajut final és aquest, valdria la pena quedar-se a casa. Acabem aquí perquè diriem disbarats. Els Cellers de Gandesa i el Pinell es mereixen millor tracte. Una fotesa. Val més el pressupost del viatge que l’ajut. Més el soroll que les nous. Si l’ajut final és aquest, valdria la pena quedar-se a casa. Acabem aquí per que diríem disbarats. Els Cellers de Gandesa i el Pinell es mereixen millor tracte.

La LLEI DE L'ICS: UN MAL PRESAGI.



Al Parlament de Catalunya, s’està tramitant la llei de reforma de l’ICS . És una llei important per al sistema de Salut a Catalunya, ja que preveu la transformació de Institut Català de la Salut en empresa pública.

Tots estem d’acord en la necessitat de dotar d’instruments més àgils de gestió a l’Institut. Aquesta voluntat , però, es veu limitada per resistències ideològiques i per perspectives de defensa de situacions de privilegi consolidat i per interessos contradictoris dins i fora del Govern...

Cap dels grups de l’oposició va presentar esmena a la totalitat, confiant en la voluntat de consens manifestada per la conselleria. És més, haviem presentat esmenes amb l’ànim d’arribar a acords.

Que ens hem trobat?? .Ens hem trobat un tràmit a corre-cuita i més de 200 esmenes del propi govern a la seva pròpia llei. Una de les esmenes és en si mateixa una llei de modificació que va decaure en l’anterior legislatura. Una llei sencera, com esmena!!!! I Més esmenes que llei. Alguna de les esmenes que ara pretenen introduir a la llei, utilitzant la majoria dels grups del govern, d’haver-la conegut ens hagués obligat a presentar esmena a la totalitat. D’altres afecten a l’essència de la llei desvirtuant-la i fent-la inútil al nostre entendre. Tot ho poden fer , no és de rebut , parlamentàriament és un nyap . Però ho poden fer. Fer-ho, pot significar la fi de la possibilitat del Pacte de Salut ofert per CIU l’anterior legislatura i anunciat per la consellera Geli aquesta.

Si el text proposat acaba així, ens obligaria a votar NO
. Confiem amb un esforç final de consens , però les presses i els últims contactes no apunten a l’acord . Tenim un mal presagi.