16 de març 2007

SENSIBILITATS

Igual que tenim una dreta, hi ha una esquerra carca i conservadora, tots ho sabem, doctrinaris de mena, pontifiquen uns i altres, de dreta o d'esquerra, sense aportar gaires idees pròpies al debat.

Joan Ferran i Serafí, a la seva habitual, reiterativa, col·laboració a http://www.e-noticies.com, desqualifica a CiU. No és notícia, en el seu cas és comprensible, inevitable, no pot fer altra cosa. Per fer-ho, es refereix a una frase d'en Joan Ridao, sessió de control, a l'últim Ple del Parlament, en to de broma (cinèfila?) parlava Ridao dels "cent dies de depressió i Prozac".
El polític conservador del PSC, al fil de tot això, escriu: " Hom pot comprendre que els nacionalistes conservadors, com diu Ridao, estiguin passant per una profunda crisi depressiva. D'acord però amb els temes que estan al moll de l'os de la política catalana no s'hi juga".
Al sortir de la sessió de control del dimecres, la diputada Dolors Montserrat, sempre sensible en temes socials i de salut, em feia notar que hi ha gent, real, que pateix depressió, es tracta amb Prozac i es mereix que els diputats tinguem respecte per ells. Pel seu patiment, insisteixo real i dels seus; per tant, no si val a frivolitzar amb temes de Salut. Amb malalties que estan al moll de l'os del patiment, de persones, no s'hi juga.
Tenia raó Dolors , li comentare a Joan Ridao, segur que ho entén, segur que evitarà repetir-ho.
No sé , no puc saber, si els conservadors pateixen cap crisis, a CiU no en conec cap de carca, ho preguntaré a Ferran.

EN QUINES MANS ESTEM ?

Un tema recurrent aquests 3 + 1 anys de tripartit ha estat el referent al personal sanitari , plans de xoc, jubilació forçosa de més de ... 500 ? 600 ? metges, molts d’ells especialistes, d’especialitats en les que no podem donar resposta a la creixent demanda, de la creixent població. La Consellera Geli, ens deia que ho feia quasi, quasi , “per imperatiu legal” oblidant que hi ha sentències que diuen el contrari, i per tant, hi ha jutges que avalen un altra, possible, lectura de la llei.

Per pal·liar la manca de metges, en part provocada per ella, la consellera va anunciar la contractació de metges al estranger; algunes organitzacions professionals .van advertir, que s’actuava de forma reactiva, poc meditada, alertaven de la possible pèrdua de qualitat. Jo personalment he denunciat la improvisació, la manca de planificació. Compartint la preocupació de sectors professionals, vaig preguntar el nombre de metges estrangers contractats els anys 2004, 2005 i 2006 i les especialitats , per les que havien estat contractats.

La resposta no té pèrdua, la transcric literalment. Diu :

D’acord amb allò que disposa l’article 144 del reglament del Parlament de Catalunya, em plau fer-vos avinent les següents consideracions:

L’any 2004 es van contractar 69 metges estrangers
L’any 2005 es van contractar 124 metges estrangers
L’any 2006 es van contractar 2007 metges estrangers

Respecte a quines especialitats van cobrir aquests metges, durant aquests anys, hem d’informar-vos que fins el mes de maig de l’any 2006 l’aplicació no recullia, de forma obligatòria, el camp de l’especialitat. A partir de l’any 2007, es podrà disposar d’aquesta dada .

Signa: Marina Geli i Fàbrega , Barcelona 5 de març de 2007.


Jo he revisat la resposta, diverses, múltiples vegades, ho cregueu o no diu el que diu. S’han contractat 400 metges estrangers, “fins al més de maig del 2006 l’aplicació no recullia, de forma obligatòria, el camp de l’especialitat”. NO SABEN QUINA ESPECIALITAT. Això sí, a partir del 2007, es podrà disposar d’aquesta dada.

Jo pregunto, per escrit: Saben de què van treballar, amb quin títol, on?. En definitiva pregunto, per escrit: EN QUINES MANS ESTEM ?, no hem refereixo als metges estrangers, em refereixo al Govern, al Departament, a la Consellera. Hem reclamat la redacció d’un Pla de Recursos Humans, un mínim de criteri i planificació, i ens trobem amb aquesta resposta. PREGUNTO: DE QUI ÉS LA RESPONSABILITAT, Qui l’assumirà???. O l’aplicació(sic) no recull de forma obligatòria l’assumpció de responsabilitats, fins al 2007 ? EN QUINES MANS ESTEM??