28 de juliol 2009

VOLEM LA VERITAT: ELS HI DEVEM ALS HEROIS D'HORTA







Escolto a RAC 1 un destacat dirigent socialista parlant d’Horta. De l’incendi i les seves conseqüències. Atacant als veïns i a l’Alcalde, manipulant i volen fer veure que tant un com els altres són uns desalmats, desagraïts, que no valoren el sacrifici dels bombers. I a més parlen des de la ignorància. Fals!! Moralment malaltís i maligne!!. Hi ha persones dolentes, el mal existeix i s’aplica a la desinformació i búsqueda d'una confrontació política que NO deuria existir.

Mai, Mai, Mai cap veí d’Horta a posat en dubte l’heroisme dels Bombers. En tot cas han manifestat dubtes més que raonables sobre el comandament!!! Sobre els protocols d’actuació i sobre la presa de decisions en els moments adequats. El balanç, d’un foc que a meitat matí es considerava controlat i després es va cobrar 5 vides no invita, ni a la autocomplaença, ni al silenci. Els veïns D’Horta es coneixen el terme i saben el que va passar. Es cremava el terme, part de la seva vida, la seva casa i no estaven per fer política, ni per cuidar les orelles dels dirigents. Sí per dir, per denunciar tot allò que podes evitar una nova catàstrofe.

Altres no volien un escàndol, no podien permetres que una crisi de mala gestió a Horta els hi desdibuixes la seva agenda política, amb l’anunci de la renúncia de Saura. Han utilitzat la propaganda, la desqualificació i la manipulació. No tinc problema en dir-ho: La maldat i la malifeta. Ni els bombers, ni Horta s’ho mereixen. Es mereixen un anàlisi serè i rigorós. ES mereixen la VERITAT.

Ni la manipulació, ni la confrontació: LA VERITAT.

La GARBINADA apareix cada tarda, res més previsible. Segons testimonis; publicat a un prestigiós diari “En aquells moment, la forta garbinada mantenia a terra els helicòpters, tal com va dir inicialment Interior. Però atés el perill mortal a què s’enfrontaven els agents destinats a la zona, amb qui mantenien control permanent, la sala de control de bombers va insistir i va ordenar enviar un aparell a intentar el rescat. “ El pilot va fer aquesta operació un parell de cops” “Tot i les dificultats de control i la escassa visibilitat a conseqüència del fum, en qüestió de minuts l’helicòpter va baixar un parell de vegades i va rescatar bombers” .

Tenim dret, o millor dit: No el dret, tenim l’obligació de preguntar!! Com van fer l’alcalde i els veïns: On eren els responsables polítics? Era previsible la garbinada? Si en lloc d’un helicòpter de rescat, haguessin estat dos, es podrien haver rescata més bombers? Havien advertit els veïns del perill??

Sabem que preguntar això trenca l’agenda política de més d'un; obliga a analitzar les responsabilitat d’alguns que han sortit ràpidament a desqualificar veïns i alcalde per tal de garantir el silenci!! Per tal d'evitar l'assumpció de responsabilitats!!!Si algú valora el sacrifici dels bombers és: Horta!!!. Els bombers han donat la vida pel poble, per Horta, pels Ports. Els veïns estan, els hi estarem, eternament agraïts. Són els Herois de Terra Alta, Herois d’Horta per sempre!!!. El seu sacrifici no pot ser inútil. MAI MÉS unes conseqüències tan nefastes. Mai més una descoordinació tan dolorosa. Als Herois el devem un homenatge, i els hi JUREM LA VERITAT. Perquè no torni a passar. S'HO MEREIXEN