11 de març 2008

PARLAMENT : PROJECTE CASTOR I MAGATZEM TEMPORAL DE RESIDUS NUCLEARS.



Avui al Parlament, es veuen en comissió dues propostes de resolució que afecten a Terres de l’Ebre. Una fa referència a l’oposició a l’anomena’t projecte Castor, projecte per emmagatzemar gas prop d’Alcanar. Esperem sigui aprovat per unanimitat. No s’entendria, que donades certes actituds en front a projectes menys agressius, els avui responsables del govern no donessin recolzament a la denúncia, de fet no s’entenen actituds tèbies comparades en temps no tan pretèrits.

L’altra proposta de resolució fa referència al magatzem temporal de residus nuclears, que tanta tinta ha fet córrer al nostre territori. Aquí sembla que no hi ha unanimitat. El Grup dels socialistes ha presentat una esmena de modificació, que diu:

El Parlament de Catalunya insta al Govern de la Generalitat a:

1 Sol·licitar al Govern de l’Estat que expliqui la seva posició amb relació a l’eventual construcció d’un magatzem temporal centralitzat.
2-Solicitar al govern de l’Estat que informi sobre els costos i beneficis que suposa, tant la realització del projecte esmentat com el manteniment de la situació actual, amb els tres dipòsits locals en funcionament a Catalunya.
3-Prioritzar les exigències de seguretat i , sobretot, el consens polític, territorial i social que exigeix una instal·lació d’aquestes característiques, com a condicions imprescindibles sense les quals no es podria acceptar la seva eventual ubicació”

Com es veu el PSC no només no s’hi oposa, a més les seves condicions són més be retòriques i gens ambigües a favor de la ubicació.

Volem recordar com en determinats moments s’ha volgut criminalitzar i denunciar a alguns ajuntaments governats per CIU, com en èpoques electorals s’ha volgut culpabilitzar a CIU i salvar el tripartit, quan en realitat és el PSC qui presenta aquesta esmena.

Preguntem, aniran als pobles governats pel PSC a demanar explicacions, veurem manifestacions ?? En faran qüestió o es quedarà en anècdota??

Mentre escric aquest post, em comuniquen que s’ha produït la votació , el PSC ha mantingut la seva posició, favorable a la ubicació .

Qui farà una manifestació? Qui ho denunciarà? És o serà culpa de Joan Sabanza i de CIU?? Com es comparteix despatx i govern a les delegacions a Terres de l'Ebre? Quan tardaran, uns i altres en mirar cap un altre cantó? Serà la foto de Hiroshima Mon Amour, la foto final entre els tres del tripartit?
PD: Ebrediputats, no sigueu torracollons o vindra el PP.

JOAN ROIG. SENADOR



Avui he vist a Joan Roig al Parlament, he assistit a la comissió d’afers institucionals, on, per tal de complir amb el que diu el reglament, Joan havia de comparèixer prèviament a ser nomenat Senador. Nomenament que es produirà demà en sessió plenària. En la seva compareixença tant Joan Roig, com Vilajoana han desgranat el seu currículums, les seves esperances i el seu compromís amb el país. Han insistit en el sentiment d’agraïment i l’honor que els hi fèiem.

L’honor era nostre, m’he sentit orgullós i honorat de poder assistir a la sessió. M’he sentit honorat i orgullós pels dos, però sobretot per Joan Roig, per Amposta, per Terres de l’Ebre . Em sento orgullós de poder dir: Mireu aquest és amic meu, de CIU.