10 de gener 2010

La gent de poble som senzills però no imbècils


"La gent de poble som senzills però no imbècils"


Amb aquesta frase vaig finalitzar una de les intervencions més complicades que he tingut com a Diputat al Parlament de Catalunya.


Ara, després de sis mesos es comencen a conèixer fets que van passar aquells fatídics dies del mes de juliol a Horta de Sant Joan. En tot l’afer de l’incendia d’Horta, qui ho varem viure en primera persona, hi ha aspectes que en les explicacions que ens va oferir el Conseller Saura no ens quadraven amb lo que nosaltres havíem vist.


Dades incertes, exemple el primer avís al 112, dades i fets que un servidor les va viure, dades i fets que la gent del territori coneix perfectament i que no ens creiem el que ens deia l’Honorable Conseller.


Ara, després de sis mesos, queda demostrat que l’incendi no va començar on es va dir, queda demostrat, i jo personalment, en la meva intervenció vaig fer-hi menció afirmant rotundament que aquest incendi no va començar on el Conseller ens va informar.


Aquesta notícia de la detenció de dos nois com a presumibles causants d’aquest maleït incendi demostra que les coses no són com es va informar inicialment. Ara amb l’aixecament del sumari per part de la Justícia, esperem que puguem conèixer més detalls, volem saber la veritat del que va passar.


Des del meu punt de vista, POLÍTICAMENT, les coses no es van fer bé. Des del meu punt de vista, s'havia de crear la comissió d’investigació, que des de CIU vàrem demanar al Govern.
Queden molts interrogant, moltes coses que s'han de corregir en un futur, dades i funcionaments que no han estat correctes. No es pot menysprear a la gent del territori, no es pot tenir per no res als Alcaldes elegits democràticament. Des de CIU, insisteixo un cop més, que nosaltres respectem i valorem profundament la feina feta per Bombers, Agents Rurals i Mossos d’Esquadra, som tremendament respectuosos amb la seva feina, però no estem d’acord en com han portat l’afer políticament.


De la manera com es van donar les explicacions ja varem dir en el seu moment que no ens creiem la versió del Govern i ara més que mai, els nostres dubtes continuen més vius que mai, volem la veritat i demanarem les responsabilitats polítiques necessàries per tal de què la raó fique a la gent al seu lloc.


Jo hi era, vaig trucar personalment al 112 a les 20’40 i segons informe del Govern la primera trucada va ser a les 21’15, no és cert, són detalls que des de CIU volem clarificar perquè fets com aquests no tornin a succeïr.

Xavier Pallarès
Diputat al Parlament de Catalunya