15 de maig 2007

EL VOT DE LA INCONSCIÈNCIA




La vida no s’atura per les eleccions, el món real segueix cabut que cabut rodant i rodant, els problemes quotidians no es deixen manipular : Hi són.

Als pobles, la gent normal té, tenim problemes. Dissimular-los no els arregla, no els soluciona. Jo no sóc ni xenòfob, ni racista, ni poruc, per no ser, no sóc ni tan sol sospitós de ser-ho. Tampoc sóc un ingenu, ni vull ser-ho.

El problema no és la immigració, el problema és la manca de previsió i de resposta als reptes que planteja un increment sobtat de població amb diversitat social, cultural, lingüística i religiosa. I un govern amb el cap sota l’ala.

Als pobles ens trobem, amb pisos pastera i tenim pocs instruments legals per controlar-los. El top manta, a la costa és una constant denunciada per comerciants i veïns. A mi, com a molts, em cauen simpàtics, fins i tot penso , “ al menys tenen una forma honrada de guanyar-se el pa”. El problema és quan t’expliquen que darrera hi ha màfies d’explotació, que a canvi d’un lloc per dormir i un tros de pa els treuen al carrer de forma massiva i en condicions de treball lamentables.

Ara fa dos dies, un policia del meu poble va demanar papers del cotxe d’un top manta, en van aparèixer tres i al final el van agredir. L’atestat va acabar amb un juí ràpid. Els van absoldre, era la paraula d’uns contra l’altre, tot i que s’acceptava que hi va haver-hi altercat. S’imaginen què quan els fiquen una multa, vostès agredeixen a l'agent? Al final resulta què tan val la paraula de l'agressor com la de l'agent? Com sancionarem? Com i qui, vigilarà? El principi d’autoritat es basa en que els agents tenen presumpció de veracitat, sense aquest principi es ressent tot l’edifici d’autoritat. Aquest és el problema, amb quina autoritat controlem els pisos pastera? Com a les màfies que controlen la immigració il·legal?. Quin instrument ens queda als alcaldes? Qui defensa el prestigi dels policies, dels mossos?

El govern tripartit, no contesta, desqualifica qui vol parlar del problema, criminalitza a qui no participa del discurs oficial de l’esquerra instal·lada. “El Buenismo” el tot el món es bó, menys els “putos europeus de dreta i la policia que els defensa”, que prediquen i practiquen els del tripartit, és a llarg terme el caldo de cultiu ideal per la desorientació, els populismes i la xenofòbia. Quan els governs neguen els problemes i no els preocupa el principi d’autoritat, algú ocupa el lloc del que és racional i explota la por. No és negant la preocupació ni desqualificant als preocupats com resoldrem el problema. Que no ens parlin de vot de la por, que ningú ha reclamat; que no continuïn fomentant el vot que ja no és el de la ingenuïtat, és el de la Inconsciència.