30 d’abril 2008

Ni POPULISME NI DEMAGOGIA : Es diu POQUES VERGONYES.




























Sé que és difícil, sé fins quin punt s’ha manipulat i s’ha desinformat. Fins quin punt hi ha voluntat de silenci i engany. Ho sé, però em ve al cap la cançó, el bolero “Corazón loco”... “Ahi va mi explicación” .

Sempre hem esta per la defensa del Delta i el riu, tant es així que permanentment hem presenta propostes que ens han rebutjats uns i altres, en diverses i variopintes excuses. Protegits pels falsos profetes i per populistes reactius.

Veiem avui com parlen de responsabilitat, d’emergència de les necessitats de Barcelona, de solidaritat, d’aigua de boca... ho veiem i veiem com s’obliden del Delta, de cabals, d’inversions. Tot allò que abans era poc, ara és massa. Sentim, escoltem al carca Joan Ferran acusar-nos de puerilitat. Jo li responc. No teniu vergonya!!!! . Que s’ha fet de tot allò que prometíeu ? De tot allò que reclamàveu?? Del Delta ? Del riu? I la seva protecció?? Del vostre compromís??


La seva política com la seva interconnexió té una sola direcció i és diu Carrer Nicaragua. A Barcelona. Sí, cert, l’interconnexió era de CIU, però contenia un compromís ferm de garantia i respecte al Riu al Delta i a la gent que ells han traït i degradat .

Nosaltres complim els nostres compromisos. Tots !! Amb la responsabilitat i amb Terres de l’Ebre.

Ho deia al parlament i ho repeteixo aquí. Nosaltres ens equivocaríem si ens apuntàvem al populisme de la “sang abans que l’aigua” o el “ni una gota”. No ho farem.

Però també ens equivocaríem si no recordéssim els compromisos i les reivindicacions.

Ara bé, carca i mentiros Ferran: T’ho dic, us ho dic a tu i als vostres alcaldes, alcaldillos i senadorets embusteros. Amb les mateixes paraules que vaig dir al Parlament..

“Estic convençut que qui en aquells moments defensava certes coses que eren substancials per al riu, com el cabal ecològic, garanties per al Delta, garanties per a la gent de territori i les distintes necessitats de tota la conca, si avui es desdiu i es desdeien d’allò que defensaven seran ells els que cometran una irresponsabilitat i un error que, a la llarga acabaran pagant.

Aquesta és la situació en que ens trobem avui.

Sí, han traït les seves pròpies conviccions les seves pròpies paraules.

No és que no tinguin principis, aquestos tenen un principi per cada situació i una situació per cada principi.

A la llarga ho pagaran. Són uns poques vergonyes.

DONEU-VOS VERGONYA.



“ Si ara existís el transvasament de l’Ebre, tal com va concebre el Pla hidrològic Nacional l’any 2000, aquest no podria enviar NI UNA GOTA d’aigua a Barcelona i a la seva àrea, perquè el riu no porta cabal mínim requerit en aquell pla per tal que pogués fer el transvasament”
“Paraules del conseller Baltasar en la sessió núm. 14 de la comissió de Medi Ambient al Parlament de Catalunya.”

Ara ho diuen?? Se n'adonen que amb aquest reconeixement certifiquen que la defensa que el CPIDE va fer del cabal ecològic i del Pla de protecció?? Millor què el que ha acabat succeint??
Cert!!! No era possible CAP TRANSVASAMENT sense garanties de un cabal mínim a flux continu de 135m3 segon. Quan ho dèiem, ens cridaven traïdors!!!

Per fer front a l’emergència s’hauria d'haver discutit al sí del CPIDE una modificació del cabal, com s’ha fet al TER, amb la diferencia i amb la garantia que el vot de qualitat estava en mans dels representants del Territori. ( el Delegat ho podria parar sense necessitat de dimitir). Teníem aigua i poder.

Ara accepten que la garantia del CPIDE era superior a tot el que van predicar. De poc serveix.
El Riu, la clau era en mans del territori i això garantia aigua i poder, certament treia aigua i competències al Pacte d’aigua d’ Aragó, als regants i a la CHE. Aquests, sí aquests aliats amb la contra revolució eco-carlina ho va impedir.

La nostra gent pot estar tranqui-la: Ni els hem enganyat, ni els hem traït. La millor defensa del riu i del Delta la de CIU. Ni la cridòria, ni la demagògia, ni l’engany. Abans i ara.

Altres han mentit, enganyat, i portat a una situació on per decret i sense cap garantia fan allò que van jurar no fer.

Una situació política de divisió i debilitat del territori. Divisió de la Plataforma, del govern, dels partits. Sense aigua, sense cabal ecològic , sense pla de protecció, sense vegueria.

Dignes però enganyats. Estafats i decebuts. Víctimes de victimisme

Avui CiU mira als ulls de tots ells i els diem Qui ?? Qui ha traït??Exigim responsabilitats!!!!

FINANÇAMENT DEL PROJECTE DE CONNEXIÓ CAT-ATLL



Una de les discrepàncies de CIU amb el decret llei de connexió, deixant apart el fet de ser un decret, i per tant sense esmenes ni al·legacions (Un veritable passeig “ Social”), una de les discrepàncies deia, es refereix a com es finança la inversió a càrrec a la disposició Addicional tercera de l’Estatut. Sempre hem defensat que tota la inversió de l’Estat territorialitat deu entrar en aquest còmput. Ara bé, i aquí rau el nucli del disbarat. Aquesta inversió ja estava contemplada en les lleis de l’Estat del any 2001 i del 2005, amb finançament amb fons Estatals i europeus molt abans d’aprovar-ne l’Estatut.

La disposició addicional 5 de la llei que derogava el transvasament diu textualment:
“El gobierno, en el plazo máximo de 3 meses, mediante convenio con la Generalitat de Catalunya garantizará el acceso a la financiación con cargo a fondos comunitarios, con el maximo coeficiente de finanzación posible

Entre les obres contemplades esta:
“La denominada “connexión CAT-Abrera” que figuraba en el anexo II de la lley de Plan Hidrologico Nacional”

És a dir:
El projecte estava contemplat al 2001 amb finançament de l’Estat va ser retirat al 2005!!! Quan estava previst finançar-lo amb fons europeus!!!
Finalment es planteja al 2008, només tres anys després amb un decret de “mando i ordeno” i amb complicitat del tripartit. (de tots).

500 milions d’euros, per un obra que volen fer-nos creure que és per dos mesos. La mala gestió, l’ineficiàcia, l’engany la pagarem tots. Un despropòsit de mala gestió i mala baba que, pel seu mal cap, paguem al contat. I encara preguntem per què ens abstenim??