11 de desembre 2007

CUP O ERC???

Als passadissos del Parlament, allí on cou de veritat, es segueix parlant, dels errors de la Geli, de la mani i con no de Joan Ferran.


Escoltava un interessant anàlisi fet entre diputats, “nivell alt”, de tres colors diferents; colors que mai seran tripartit. Va sorprendre la capacitat de mobilització de la CUP. La poca mobilització i consignes d'ICV, el mal dissimulat emprenyo del PSC.


L’emprenyo del PSC , l’èxit de la convocatòria, la voluntat de no perdre clientela espanyolista- PSOE; expliquen la reacció Nicaragua- Ferran, que ningú cregui que és un estirabot del diputat (Ferran) conservador.


Estàvem amb estes, amb els matisos del sector “entesa però no tant” , quan per il·lustrar-ho s’explica el següent: Tots recordeu l’episodi Bolaño. La mateixa línia que ara Ferran.


Diuen que dies després, un alt càrrec li diu a un conegut i reputat periodista: “Tu no lo sabes pero estás muerto. Seguin amb el castellà, un refrany diu : Cuando las Barbas del vecino veas pelar pon las tuyas a remojar”. No, no es casual, només cal seguir les reaccions de sectors intel.lectuals propers al PSOE - Ciutadans (No pel canvi), el retorn de Bono. Certament es tracta d’aïllar el catalanisme. La Frase “tu no lo sabes pero estais muertosNo val per la premsa, val per ERC. La forta capacitat de mobilització de la CUP n’és un símptoma. ERC , fent Montilla President i avalant aquesta política de descatalanització ha deixat de ser el referent dels independentistes i no pot ser-ho dels catalanistes moderats.


Com va passar “físicament” a la mani, ERC es dilueix entre la CUP I CiU. Una CUP que ja és l’únic referent amb credibilitat entre l’independentisme radical. Diu, el diputat que ho explica : Serà lent però serà: La CUP creixerà i CiU també. “ ERC . Estais muertos.

Si no es rectifica, estic d’acord, però queda temps.

Aquest és l’error, ja no queda temps. Han/heu fet Montilla president, han/heu fet forta la crosta espanyolista, salveu Ferran i la seva croada contra la crosta catalanista, ara fareu Bono president. Ellos no lo saben pero están muertos”.

S’obre un nou periode a Catalunya, serà l’hora de CIU, serà l’hora de la CUP? Abans o després de CiU, segur.