25 de juliol 2007

ELS COLAPSES II:


Feia l’últim curs de Medicina, en aquella època es feia una convocatòria d’exàmens al febrer, un company s’havia examinat de la seva darrera assignatura, jo l’acompanyava a buscar la nota. Havia aprovat, el meu amic ja era metge. Metge!!, jo sentia una certa enveja, el meu amic era metge, metge!!!.. A la porta de la Facultat, a les escales del Clínic, es va improvisar una mena de celebració, felicitacions per aquí , bromes per allà.

De cop una senyora, cridant demana: Un Metge, un Metge!!!, ens varem apropar, un jove estava estès a terra amb convulsions i bromera a la boca, l’amic que acabava d’aprovar de cop va dir “Hòstia tu busqueu un metge, um metge, un metge!!!”.

Un vell professor, se’n va fer càrrec
, era un atac d’epil.lèpsia. Quan tot estava resolt li va dir al meu amic: Si et fa por el títol deixa’l, fes-te soci d’una ONG,... però si ets metge t’ajups i te'n fas càrrec del malalt.. això nen no és una ONG.

Amb perdò de les ONG, des de llavors ha plogut molt, les ONGs han fet moltes tasques i molt difícils. Però jo sempre he tingut clar que hi ha coses que no són voluntàries, si ets Metge no pots denegar l’auxili a un malat, nen t'ha tocat,... Nen t’ajups i te'n fas càrrec del malat. No, no és voluntari, no pots mirar cap un altre lloc, no pots reduir-ho tot a cridar: Un metge, un Metge!!! El metge ets tu!!.

Si ets Govern.... lo mateix.



SÓN UNA ONG:

He escoltat les declaracions de dirigents politics, amb responsabilitat de govern . Critiquen les elèctriques, les inversions a Catalunya fins i tot un d’ERC fa propostes pel futur, com si ells no governa-se’n , com si no fes ja anys que eren i són els amos de Barna, els ocupes de la Generalitat , el “Talante” a Madrid . Tots els mateixos.

Ens imaginem a tota aquesta tropa si els governs foren d'un altre color. Només cal fer memòria. Les regles, han de ser iguals per tots i no ho són. És una vergonya el passotisme del govern. Què no tenen competències? Què no hi ha un ministre, un conseller, un regidor d’indústria ??. Què està passant ??. No són un govern, són una ONG.